کد خبر : 78786
تاریخ انتشار : چهارشنبه 7 تیر 1402 - 21:29
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای چرا پژوهش‌ها به سرانجام نمی‌رسد؟ بسته هستند

چرا پژوهش‌ها به سرانجام نمی‌رسد؟

چرا پژوهش‌ها به سرانجام نمی‌رسد؟

به گزارش تبریز جوان، جهانبخش سلمانیان امشب در کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری (آپفن) اظهار کرد: محورهای پژوهشی اولویت‌دار استان در سال جاری پنج محور اقتصاد، حفاظت محیط‌زیست، چالش‌های فرهنگی و اجتماعی، حوزه فناوری و هوشمندسازی و چالش‌های آب و انرژی است که بر اساس شاخص‌های ضرورت، کاربردی‌بودن، تبریز جوان انطباق با محورهای اولویت‌دار، استانی بودن


به گزارش تبریز جوان، جهانبخش سلمانیان امشب در کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری (آپفن) اظهار کرد: محورهای پژوهشی اولویت‌دار استان در سال جاری پنج محور اقتصاد، حفاظت محیط‌زیست، چالش‌های فرهنگی و اجتماعی، حوزه فناوری و هوشمندسازی و چالش‌های آب و انرژی است که بر اساس شاخص‌های ضرورت، کاربردی‌بودن، تبریز جوان انطباق با محورهای اولویت‌دار، استانی بودن و عمومیت و دامنه اثربخشی ارزیابی خواهند شد.

وی گفت: دستگاه‌های اجرایی در پژوهای خود باید این نکته را مدنظر قرار دهند که پژوهش‌های انجام‌یافته تا چه حد در تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌های مدیریتی تأثیرگذار بوده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری آذربایجان شرقی بر نتیجه‌گرا بودن پژوهش‌ها تأکید کرد و گفت: اگر قرار است پژوهش‌های انجام‌یافته توسط دستگاه‌ها اجرایی نشده و عملی نشوند، بهتر است روی آنها هزینه‌ای انجام نشود.

سلمانیان افزود: باید مشخص شود پژوهش‌های انجام‌یافته تا چه تبریز جوان در تصمیم‌گیری‌های مدیران نقش داشته و چند درصد از آنها به مرحله اجرا و عمل رسیده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار آذربایجان شرقی به مولفه‌های توسعه استان اشاره کرد و گفت: باید پژوهش‌هایی در اولویت قرار گیرند که در استان مبنای توسعه قرار گیرند. تمرکز اصلی باید بر روی این باشد که پژوهش موردنظر را برای چه چیزی می‌خواهیم و چه تأثیری دارد؟

وی تأکید کرد: پژوهش‌ها را باید از لحاظ کیفی و قابلیت تبیین به مرحله‌ای برسانیم که واقعاً مفید و در جامعه تأثیرگذار بوده و به نقطه‌ای برسد که پژوهش‌ها عملیاتی و کاربردی باشند.

معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار آذربایجان شرقی به موانع موجود در این کار اشاره کرد و گفت: یکی از دلایلی که این پژوهش‌ها به سرانجام نمی‌رسد این است که بعضاً برخی دستگاه‌ها به کاری که می‌کنند اعتقادی ندارند و علاقه‌ای از خودشان برای انجام کار از خود نشان نمی‌دهند.

سلمانیان به  عملکرد دستگاه‌های استان در حوزه پژوهش تأکید کرد و گفت: تمرکز ما در سال ۱۴۰۲ این است که دستگاه‌های از عملکرد خودگزارشی تهیه کرده  و در گزارش خود  اشاره کنند که در پژوهش‌های خود در کدام تصمیم‌گیری‌ها و تصمیم‌سازی‌های دستگاه مطبوعشان استفاده کرده‌اند.

وی به استفاده از مراکز علمی کاربردی در انجام پژوهش‌ها تأکید کرد و گفت: اولویت کاری مراکز علمی کاربردی باشند که هم دستی در اجرا دارند و هم در حوزه  علم شاخص هستند، چرا که این شرایط بهتر از مراکزی است که صرفاً در حوزه علم و تئوریک فعالیت می‌کنند.

رئیس کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری آذربایجان شرقی به نقش صداوسیما در پیشبرد این حوزه تأکید کرد و گفت: جای یک برنامه تلویزیونی برای تثبیت و کارگروه آپفن در جامعه خالی است، بنابراین نهادهای مسئول این موضوع را در اولویت قرار دهند تا از فعالیت‌های آپفن در چند سال اخیر برنامه‌هایی تهیه و تولید شود تا یک مطالبه عمومی در سطح جامعه ایجاد شود.

پایان پیام/




این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

css.php