کد خبر : 25821
تاریخ انتشار : پنجشنبه 12 تیر 1399 - 12:16
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای چراغ روشن خودکفایی در صنعت آب و برق بسته هستند

چراغ روشن خودکفایی در صنعت آب و برق

چراغ روشن خودکفایی در صنعت آب و برق

توانمندی ایران در صنعت آب و برق بر کسی پوشیده نیست؛ جایگاه چهاردهم ایران در رتبه بندی جهانی در تولید برق و قرار گرفتن در بین سه کشور برتر در حوزه سدسازی تنها گوشه ای از نتایج چهار دهه تلاش صنعتگران و متخصصان حوزه انرژی در ایران است که سبب شده کشورمان ضمن پیشتاز بودن


توانمندی ایران در صنعت آب و برق بر کسی پوشیده نیست؛ جایگاه چهاردهم ایران در رتبه بندی جهانی در تولید برق و قرار گرفتن در بین سه کشور برتر در حوزه سدسازی تنها گوشه ای از نتایج چهار دهه تلاش صنعتگران و متخصصان حوزه انرژی در ایران است که سبب شده کشورمان ضمن پیشتاز بودن در منطقه خاورمیانه در زمینه صادرات برق، در حوزه صدور خدمات فنی و مهندسی در امور آب و سدسازی به کشورهای دیگر نیز پیشرو باشد.

حضور فعال ایران در بازار تبادل انرژی برق در منطقه و صدور خدمات فنی و مهندسی سدسازی به سایر کشورها، تلاشگران این صنعت را از توجه به نیازهای داخلی کشورمان باز نداشته به طوری که همچنان افتتاح پرویه های صنعت آب و برق در دستور کار متولیان وزارت نیرو است و هر هفته بخشی از این پروژه ها که گاهی در مقیاس محلی و گاهی محلی پیگیری می شود، در قالب پویش «هر هفته الف ب ایران» به بهره برداری می رسد.

در دوازدهمین روز تیرماه و در شرایطی که مصرف آب و برق به دلیل گرمای هوا رکورد می زد، ۱۰ طرح در صنعت آب و برق با حضور رییس جمهوری به صورت ویدئو کنفرانس در استان های کرمانشاه و فارس به بهره برداری رسید و آنطور که وزارت نیرو آمار داده، برای این طرح ها در مجموع ۱۹۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است.

پروژه‌های مورد بهره برداری شامل یک پروژه سدسازی در استان کرمانشاه و ۹ پروژه دیگر در بخش‌های برق و فاضلاب در استان فارس است که با اعتبارات دولتی، بخش خصوصی و صندوق توسعه ملی اجرا شده‌اند نکته قابل تامل اینکه این طرح‌ها در استان‌هایی اجرا شده اند که از منظر تامین آب در شرایط خوبی قرار ندارند و از این رو اقدام وزارت نیرو در تامین آب هموطنان ساکن در این نقاط گامی در جهت برخورداری از آب شرب پایدار به حساب می‌آید.

حجت الاسلام حسن روحانی رییس جمهوری در آیین بهره برداری از این طرح ها با تاکید بر اینکه تامین آب شرب پایدار یکی از رویکردهای دولت تدبیر و امید از ابتدای فعالیت تا به امروز بوده است، اظهار داشت: گام‌های بلند و اقدامات جهادی در این سال‌ها برای رسیدن به این هدف انجام شد و امروز شاهد بهره برداری از طرح های آب، فاضلاب و برق در کشور هستیم.

طرح‌هایی که در فارس افتتاح شد

پروژه‌هایی که امروز به بهره‌برداری رسید، در بخش فاضلاب استان فارس شامل واحد نخست و دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شماره ۲ شیراز، مرحله نخست طرح آبرسانی به کلان‌شهر شیراز از جمله خط انتقال، ایستگاه پمپاژ و تصفیه‌خانه بزرگ آب شیراز و مرحله نخست طرح آبرسانی به سعادت‌شهر و ارسنجان است.

احداث واحدهای نخست و دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شماره ۲ شیراز با ۵۳۷ میلیارد تومان اعتبار دولتی در سال ۸۸ آغاز شده و این پروژه شامل تصفیه خانه‌ای با ظرفیت ۱۰۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز برای جمعیت زیرپوشش ۵۷۰ هزار نفری با فرآیند لجن فعال است.

عملیات اجرایی مرحله نخست طرح آبرسانی به کلان‌شهر شیراز شامل خط انتقال، ایستگاه پمپاژ و تصفیه‌خانه بزرگ آب شیراز هم با جمعیت زیرپوشش ۳۲۴ هزار نفر با ۴۶۳ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان اعتبار بخش دولتی و ۹۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار بخش خصوصی اجرا شده است.

طرح دیگری که در این بخش به بهره‌برداری رسید، فاز نخست طرح آبرسانی به سعادت‌شهر و ارسنجان است که با ۳۹ میلیارد تومان اعتبار بخش دولتی اجرا شده و ظرفیت نهایی طرح ۲۲۰ لیتر برثانیه خواهد بود.

به گفته قاسم تقی زاده خامسی معاون آب و آبفای وزیر نیرو با افتتاح خط دوم آبرسانی به کلانشهر شیراز، آب این شهر جزو بهترین آب‌های کشور خواهد بود؛ در حال حاضر آب شهر شیراز وابسته به ۱۷۰ حلقه چاه آب وابسته است که حدود ۸۰ درصد آب شهر شیراز را تامین می‌کند و ۲۰ درصد مربوط به آب سطحی سد دروزن است که تقریبا در کلانشهرها این موضوع کم نظیر است.

همچنین در استان فارس ۶ نیروگاه خورشیدی شامل ۱۰ مگاواتی لارستان، ۱۰ مگاواتی دارندگان، ۵۰۰ کیلوواتی اقلید، ۲ مگاواتی ترکان، ۱۰ مگاواتی لامرد و نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ کیلوواتی شهرک صنعتی نی‌ریز به بهره‌برداری رسید.

بهره‌برداری از سد شرفشاه در قصرشیرین

امروز همچنین سد شرفشاه شهرستان قصر شیرین که با ۵۸ میلیارد تومان اعتبار دولتی و ۴۴۲ میلیارد تومان دیگر از محل منابع صندوق توسعه ملی از سال ۸۸ آغاز شده به بهره‌برداری رسید؛ این پروژه با هدف تامین آب کشاورزی، شرب و صنعت منطقه، تامین آب زراعی سه هزار و ۵۵ هکتار دشت‌های سومار و نفت شهر و تامین آب شرب بلندمدت شهر سومار، نفت شهر و بازارچه مرزی سومار طراحی شده است.

به گفته هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه سد شرفشاه سومار سیزدهمین سد مخزنی استان است که تا نقطه صفر مرزی ۳۳ کیلومتر فاصله دارد و هدف از احداث آن عمران و آبادانی منطقه و ایجاد زیرساخت های لازم در سومار و نفت شهر است که در زمان جنگ تحمیلی تخریب شدند و مشکلاتی که برای مردم این منطقه ناشی از آن به وجود آمد.

مسئولان استان کرمانشاه معتقدند یکی از دلایلی که مردم در منطقه سومار حضور ندارند دسترسی نداشتن به آب شرب است که با افتتاح این طرح و راه اندازی این طرح، مشکل آب شرب سومار حل می شود و مردم می توانند به موطن خود برگردند هرچند که مستلزم هزینه های زیاد است.

عملیات اجرایی سد شرفشاه از سال ۸۹ آغاز شد و دریاچه سد نیز در سطح ۴۲۰ هکتار با قابلیت ذخیره سازی ۱۳۱میلیون متر مکعب پیش بینی شده است که با بهره برداری از آن علاوه بر تامین آب موردنیاز چهار هزار و ۸۰۰ هکتار اراضی کشاورزی، آب موردنیاز بخش صنعت و همچنین مشکل کمبود آب آشامیدنی منطقه نیز رفع می شود.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

css.php