کد خبر : 18276
تاریخ انتشار : یکشنبه 20 بهمن 1398 - 17:38
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای هدف طرح معامله قرن مشروعیت بخشی به رژیم صهیونیستی است بسته هستند

هدف طرح معامله قرن مشروعیت بخشی به رژیم صهیونیستی است

هدف طرح معامله قرن مشروعیت بخشی به رژیم صهیونیستی است

«محمد فتحعلی» عصر امروز در نشست جهان اسلام و معامله قرن که در شورای راهبردی روابط خارجی برگزار شد، افزود: رونمایی از طرح معامله قرن نتیجه یک حرکت چند ساله است. آنچه اهمیت دارد این است که ایران با توجهی که در حوزه فلسطین دارد، نسبت به این طرح چگونه می‌خواهد برخورد کند.وی ادامه داد: ترامپ در



«محمد فتحعلی» عصر امروز در نشست جهان اسلام و معامله قرن که در شورای راهبردی روابط خارجی برگزار شد، افزود: رونمایی از طرح معامله قرن نتیجه یک حرکت چند ساله است. آنچه اهمیت دارد این است که ایران با توجهی که در حوزه فلسطین دارد، نسبت به این طرح چگونه می‌خواهد برخورد کند.
وی ادامه داد: ترامپ در سال ۲۰۱۷ قدس را پایتخت رژیم صهیونیستی شناسایی کرد و در سال ۲۰۱۸ سفارتخانه این کشور را به قدس منتقل کرد. در سال ۲۰۱۹ هم الحاق بلندی‌های جولان را به رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت و در این مدت فاصله خود را با رژیم صهیونیستی تنظیم کرد.
این کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا در تشریح ویژگی‌های طرح معامله قرن اظهار داشت: لایه اول معامله قرن، ترامپ، کوشنر، فریدمن و نتانیاهو است. هدف این طرح، مشروعیت‌بخشی به رژیم صهیونیستی است. نکته دیگر، عمق‌بخشی به اسرائیل است. نکته بعدی حل مساله بیت‌المقدس به نفع رژیم صیهونیستی است. از همه مهمتر می خواهند نقشه‌ای از ترتیبات امنیتی را ارائه دهند.
فتحعلی با بیان اینکه باید دید طرح معامله قرن در چه شرایطی ارائه شده است، تصریح کرد:‌ برخی معتقدند این طرح زمانی ارائه شده که جهان اسلام در ضعف بر سرمی‌برد و ارتش‌های مطرح غرب آسیا در ضعف هستند. در این چارچوب شرایط ارتش عراق، سوریه، لبنان و مصر را مطرح می‌کنند. عده‌ای هم می‌گویند اگر ترامپ و رژیم صهیونیستی تعجیل در ارائه طرح دارند به این خاطر است که جبهه مقاومت پس از سال ۲۰۰۶ حلقه امنیتی رژیم صهیونیستی را تنگ کرده است.
وی با بیان اینکه ارتش‌های منطقه‌ مانند سوریه و عراق در اوج ناامیدی، امیدساز بوده‌اند، خاطرنشان کرد: اسرائیل زمانی به دنبال توسعه‌بخشی سرزمینی بود اما اینک در مثلث غزه، سوریه و لبنان گیر کرده است و به مدت ۱۴ سال نتوانسته است کوچکترین تجاوزی به سرزمین‌های سوریه، لبنان و دیگران داشته باشد. امروز محور مقاومت در سطوح مختلف موفق است.
سفیر سابق ایران در لبنان با بیان اینکه مقاومت هم در سطح لجستیکی و نهادی موفق بوده است، افزود: موفقیت نهادی یعنی مقاومت در ساختارهای سیاسی کشورها حضور دارد. امروز مقاومت توانسته گفتمانی را ارائه دهد که همه معتقد باشند که این گفتمان بهتر از سایر گفتمان‌ها از بحران‌ها عبور کند. گفتمان مقاومت در جاهایی رشد کرده است که تهدید سرزمینی وجود داشته است یعنی در لبنان علیه اسرائیل و در سوریه علیه داعش.
فتحعلی با بیان اینکه مقاومت به سطحی رسیده است که حزب‌الله در تصمیم‌سازی حرف اول را می‌زند اما در تصمیم‌گیری حرف آخر را می‌زند، ابراز داشت: رژیم صیهونیستی در تنگنا قرار گرفته و طرح معامله قرن سقف انتظارت رژیم صیهونیستی است.
وی درباره تبعات و چالش‌های طرح معامله قرن بیان کرد: تمام توجه آمریکا و رژیم صهیونیستی آن است که مساله فلسطین را به موضوعی اقتصادی، اجتماعی و رفاهی تبدیل کرده و آن را از اولویت‌های حیاتی منطقه خارج کنند و محور مقاومت را هدف قرار دهند. مساله دیگر این است که هر چه بیشتر کرانه باختری و غزه را به رژیم صهیونیستی وابسته کنند و از مهمتر به دنبال شکل‌گیری نظم جدید و همگرایی میان اسرائیل و اعراب هستند.
این دیپلمات ارشد یادآور شد: جبهه مقاومت در حوزه منطقه‌ای توانسته در تمامی بازی‌ها تاثیرگذار باشد و هر بازیگری به ناچار باید به نقش و جایگاه مقاومت توجه داشته باشد چراکه مقاومت در ساختارهای سیاسی قرار گرفته است.
فتحعلی با تاکید بر اینکه پس از جنگ سرد برخی بازیگرانی در منطقه وارد شده‌اند که مانند داعش آشوب‌زا هستند، بیان کرد: امروز کنشگران متنوع شده‌اند. اگر بخواهیم هر گونه ترتیبات امنیتی در منطقه را ترسیم کنیم، باید متوجه وسیع شدن سطح کنشگران باشیم چرا که علاوه بر دولت‌ها بازیگران غیردولتی هم در صحنه هم موثر هستند. در حالی که قبل از جنگ سرد فقط آمریکا و شوروی تاثیرگذار بودند. در محیط کنش هم امروز محیط کاملا سیاسی و امنیتی است.
وی اضافه کرد: امروز محمود عباس به پشتوانه مقاومت معامله قرن را سیلی قرن می‌نامد. این حرف به پشتوانه منابع مادی مقاومت در عرصه لجستیکی است.  امروز حزب‌الله به سه شرطی که در بازدارندگی وجود دارد، توانسته در مقابل رژیمی که جنگ ۱۹۶۷ را خلق کرد، ایجاد کند.
این خبر تکمیل می شود

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

css.php