کد خبر : 98631
تاریخ انتشار : شنبه 9 تیر 1403 - 0:39
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای مشارکت حداکثری، انتخاب اصلح؛ ریاست جمهوری ۱۴۰۳ بسته هستند

مشارکت حداکثری، انتخاب اصلح؛ ریاست جمهوری ۱۴۰۳

مشارکت حداکثری، انتخاب اصلح؛ ریاست جمهوری ۱۴۰۳

فرآیند برگزاری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری از ساعت ۸ صبح امروز؛ جمعه ۸ تیر ۱۴۰۳ با ۶۱ میلیون و ۴۵۲ هزار و ۳۲۱ نفر واجد شرایط رای دادن در داخل و خارج کشور و تمدید جندباره به دلیل مشارکت بالا، برگزار شد تا نهمین رئیس‌جمهور ایران انتخاب شود. به گزارش تبریز جوان،  انتخابات زودهنگام


فرآیند برگزاری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری از ساعت ۸ صبح امروز؛ جمعه ۸ تیر ۱۴۰۳ با ۶۱ میلیون و ۴۵۲ هزار و ۳۲۱ نفر واجد شرایط رای دادن در داخل و خارج کشور و تمدید جندباره به دلیل مشارکت بالا، برگزار شد تا نهمین رئیس‌جمهور ایران انتخاب شود.

به گزارش تبریز جوان،  انتخابات زودهنگام چهاردهمین دوره ریاست جمهوری – به دلیل شهادت آیت‌الله رئیسی در سومین سال ریاست جمهوری به دلیل سانحه بالگرد در حین خدمت – از ساعت ۸ صبح جمعه ۸ تیر ۱۴۰۳ در سراسر کشور و خارج کشور برای رای به کاندیداهای تایید شده این دوره؛   مسعود پزشکیان- فرزند محمد علی- شناسه نامزد۲۲ ، مصطفی پورمحمدی- فرزند حسین- شناسه نامزد ۳۳ ، سعید جلیلی- فرزند محمدحسن- شناسه نامزد۴۴ ، محمدباقر قالیباف-  فرزند حسین- شناسه نامزد  ۷۷ با دستور وزیر کشور در ۵۸ هزار و ۶۴۰ شعبه اخذ رای در داخل و ۳۴۴ شعبه در خارج آغاز شد و با اختیار وزیر کشور به دلیل مشارکت گسترده و ازدحام بالای رای‌دهندگان در شعب اخذ رای  پس از ساعت ۱۸ به فاصله دو ساعت به دو ساعت تا ساعت ۲۴ تمدید شد.

صبح امروز جلسه‌ای با حضور روسای ستادهای انتخاباتی نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با وزیر کشور و ستاد انتخابات کشور برگزار شد. روسای ستادهای انتخابات کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری ضمن تشکر، تاکید کردند مواضع نامزدها صرفا از سوی شخص آنان، رئیس ستاد انتخابات و سخنگوی ستاد انتخابات هر کاندیداست و دیگر بیانات یا اعلام مواضع سایرین سندیت ندارد و ارتباطی با مواضع ستادهای انتخابات نامزدها ندارد.

برای رای دادن، به همراه داشتن شناسنامه و کارت ملی نیاز است. در این دوره از انتخابات، درج مهر بر شناسنامه حذف شده است.

کلیه افرادی که تابعیت ایرانی دارند و سن آن‌ها « ۱۸ » سال تمام باشد یعنی « متولدین روز ۸ تیرماه ۱۳۸۵ و قبل از آن » می‌توانند با ارائه اصل شناسنامه و یا کارت ملی خود در انتخابات شرکت کنند. رای دهندگان خارج از کشور  می‌توانند با ارائه گذرنامه معتبر رای دهند. به منظور تسریع در احراز هویت رای دهندگان، ارائه کارت ملی برای دارندگان شناسنامه‌های قدیمی، الزامی است.

هموطنان و مخاطبان گرامی برای اطلاع از محل شعب اخذ رای اینجا کلیک نمایند.

احمد وحیدی وزیر کشور با دستور آغاز فرآیند رای‌گیری و با دعوت از مردم برای حضور در پای صندوق‌های رای از ابتدای روز گفت: خاطرنشان کرد: انتخابات مظهر مردم سالاری، عزت، شوکت و اقتدار است و نشان رشد و بالندگی ملت ایران است و مساله بسیار حساس و مهم است. انتخابات در کمال سلامت و امنیت برگزار می‌شود.

برای ۴۶ هزار و ۸۹۴ نفر از نمایندگان نامزدها برای حضور در شعب اخذ رأی در این دوره از انتخابات کارت صادر شده است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در اولین دقایق آغاز رأی‌گیری «چهاردهمین دوره‌ی انتخابات ریاست جمهوری»،  با حضور در محل صندوق سیار ۱۱۰ در حسینیه‌ی امام خمینی (رحمه‌الله)، رأی خود را به صندوق انداختند.

ایشان در بیاناتی تاکید کردند: توصیه می کنیم مردم عزیز ما رای دادن و و شرکت کنند.حضور در این آزمون مهم سیاسی را جدی بگیرند.

بیش از ۲۰۰ خبرنگار رسانه‌های داخلی و خارجی، از جمله خبرنگاران رسانه‌های آمریکا، چین، روسیه، آلمان، اسپانیا، انگلیس، افغانستان، اتریش، ترکیه، کویت، هلند، امارات، ایتالیا، عراق، یمن، ژاپن، فرانسه، فیلیپین، لبنان، قطر، عمان، استرالیا، سوئد، دانمارک، هند، کره جنوبی و … این برنامه را پوشش دادند.

*** گزارش تبریز جوان از حضور شخصیت‌های مختلف در انتخابات ۸ تیر ۱۴۰۳ را اینجا بخوانید.

مصطفی پورمحمدی در حسینیه ارشاد تهران ، محمد باقر قالیباف با حضور در حرم عبدالعظیم، سعید جلیلی در مسجد امام حسن مجتبی (ع) در مشیریه تهران و مسعود پزشکیان با حضور در بیمارستان فیروز آبادی رای خود را به صندوق انداختند.

*** حاشیه‌نگاری‌های خبرنگاران تبریز جوان از حسینیه ارشاد تهران، حسینیه جماران ، مسجد لرزاده ، را هم با کلیک بر روی اسامی اماکن بخوانید.

محمد مخبر سرپرست نهاد ریاست جمهوری هم بعد از بازدید از روند برگزاری انتخابات از ستاد انتخابات کشور به همراه اسماعیلی رئیس دفتر رئیس‌جمهور  و انداختن رای‌شان به صندوق برای سرکشی از صندوق‌های رای به شعبه مسجد لرزاده رفت و در جمع خبرنگاران استقبال را «خوب و پر شور» و امنیت را کامل توصیف کرد.

وی سپس با حضور در حسینیه ارشاد تهران از روند برگزاری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری بازدید و در سخنانی تاکید کرد که تا زمانی که صف رای دهندگان وجود دارد انتخابات ادامه پیدا خواهد کرد.

هم‌چنین تعدادی از مقامات و کارکنان وزارت خارجه با حضور در  ستاد انتخابات خارج از کشور که در محل وزارت خارجه برپا شده است، رای خود را به صندوق انداختند.

علیرضا محمودی مسئول برگزاری انتخابات خارج از کشور گفته است که اخبار منتشر شده مبنی بر شمارش آرای صندوق‌های خارج از کشور کذب است و تاکنون رای گیری در هیچ یک از شعب اخذ رای در خارج از کشور به پایان نرسیده است و ایرانیان مقیم کماکان در حال مشارکت در انتخابات هستند.

عیسی زارع‌پور  وزیر ارتباطات هم در جریان بازدید از ستاد انتخابات کشور و پس از مشارکت در انتخابات، با یادآوری این‌که «در این دوره هم مهر از شناسنامه حذف شده و رای‌گیری با شناسنامه یا کارت ملی امکان پذیر است»  اعلام کرد: با همکاری خوب بین ما و وزارت کشور و دیگر نهادهایی که در بخش‌های گوناگون به ما کمک کردند، وضعیت ارتباطات بسیار خوب و بسیار بهتر از دور اول و دوم انتخابات مجلس دوازدهم است. از ۵۸ هزار و ۶۴۰ شعبه اخذ رای تا ساعت ۹ و ۱۴ دقیقه، تعداد ۵۸ هزار و ۶۰۰ شعبه یعنی بیش از ۹۹.۹۹ درصد شعبه‌ها متصل شدند و پوشش ارتباطی داشتند. چند ۱۰ شعبه باقیمانده هم احتمالاً شعب سیار هستند که در مسیر حرکت به نقاطی هستند که باید اخذ رأی کنند و پیش‌بینی ما این است که آن‌ها هم متصل می‌شوند. آمار تقریبا ۱۰۰ درصدی پوشش ارتباطی در شعبه‌ها یک افتخار برای ارتباطات کشور است.

هم‌چنین علیرضا فخاری استاندار تهران با اشاره به این‌که «تعداد ۶ هزار و ۶۹۴ شعبه اخذ رای در سطح استان تهران مستقر شده است»  گفت: از مجموع صندوق های مستقر در استان تهران تعداد ۳ هزار و  ۸۵۰ شعبه در تهران بزرگ و مابقی به سایر شهرستان های استان تعلق دارد، گفت: ۴۹۲ شعبه اخذ رای به صورت سیار، مختص مجموعه هایی که دارای جمعیت متمرکز هستند و  امکان استقرار شعبه ثابت نیست پیش بینی شده است.

وی از وضعیت مناسب صندوق ها و شعب اخذ رای در استان تهران خبر داد و بیان کرد:  شرایط استان تهران به لحاظ برگزاری انتخابات خوب و ایده‌آل است و  امنیت برقرار و عوامل اجرایی حاضر هستند و با هیچ مشکلی مواجه نیستیم.

سیامک ره‌پیک  قائم مقام دبیر شورای نگهبان پس از مشارکت در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران مستقر در شورای نگهبان گفت: گفت: آمار تعداد کسانی که از صبح در انتخابات شرکت کردند آمار خوبیست و امیدواریم که تا پایان وقت مردم با انگیزه و با نشاط در این انتخابات شرکت کنند؛ رسانه‌ها و اصحاب رسانه در این امر نقش دارند و ان‌شاءالله نقش خود را ایفا کنند و در ایجاد نشاط، انگیزه، دعوت و تبلیغ موفق باشند.

عباس کریمی نماینده مسعود پزشکیان، مصطفی ابطحی نماینده مصطفی پورمحمدی، حسین طلا نماینده سعید جلیلی و علی نوریجانی نماینده محمدباقر قالیباف در ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری پیش از ظهر جمعه با حضور در شورای نگهبان از ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات بازدید کردند و در جریان این بازدید از نزدیک در جریان فرایند نظارت بر انتخابات قرار گرفتند.

تعدادی از رهبران اقلیت های دینی هم با حضور در حسینیه ارشاد تهران در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری شرکت کردند.

ناظر شورای نگهبان گفته است: نمایندگان آقایان جلیلی و قالیباف در حوزه لرزاده حضور دارند و از نزدیک در جریان روند برگزاری انتخابات هستند اما نمایندگان آقایان پزشکیان و پورمحمدی هنوز به این صندوق نیامده‌اند.

مردان و زنانی که به اشتباه رایشان را به صندوق‌های یکدیگر می‌ریزند نگران ابطال رایشان نباشد. هنگام شمارش، آرا جداگانه شمارش شده و هیچ رایی باطل نمی‌شود.

در انتخابات امروز رای اولی‌ها و سالخوردگان از قبل از باز شدن درِ شعب در صف، منتظر شروع رای‌گیری بودند و جمعیت رای‌دهندگان در برخی شعب علاوه بر محوطه داخلی به خیابان نیز کشیده شده است. 

برخی به صورت خانوادگی برای رای دادن در شعب حاضر شده‌اند.

هم‌چنین صادقی مقدم عضو حقوقدان و معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان  با اشاره به فعالیت ناظران انتخابات گفت: به لطف خدا روند برگزاری انتخابات در سراسر کشور با سهولت و با دقت در حال انجام است و نمایندگان محترم نامزدها نیز در هیأت نظارت بر انتخابات شورای نگهبان استقرار دارند؛ همکاران ما به صورت لحظه‌ای بر کلیه فرایندهای انتخابات نظارت دارند و به لطف خدا کار روان و با دقت در حال انجام است.

*** با آغاز رای‌گیری در تمام حوزه‌های کشور مردم از تمام شهرها و روستاها با هر قومیتی برای انتخاب کاندیدای اصلح ریاست جمهوری پای صندوق‌های رای آمده‌اند. گزارش خبرنگاران تبریز جوان از نقاط مختلف کشو را هم اینجا بخوانید.

مردم از طریق سامانه «مردم‌ناظر» این امکان را دارند که اگر مشکلی یا تخلفی مشاهده کردند، آن را به شورای نگهبان گزارش بدهند. ۶ کارگروه در این ستاد وظیفه دارند هر گزارشی را که از این سامانه دریافت کردند، مورد پیگیری قرار بدهند.

هادی طحان‌نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرده است که تاکنون مورد خاصی نبوده است و موارد جزئی هم که به این کارگروه‌ها ارجاع داده شده، مرتفع شده است.

کار با روال خوبی و منطقی طی می‌شود

مجید احمدی مسئول شعبه اخذ رای حسینیه ارشاد در گفت‌وگو با تبریز جوان با اشاره به روند برگزاری انتخابات در حسینیه ارشاد تهران، بیان کرد:  در خصوص امنیت و سلامت انتخابات در این شعبه اخذ رای عالی بوده است. نمایندگان کاندیداها در این شعبه حضور دارند.  از هر چهار کاندیدی که اکنون هستند در این شعبه نماینده حضور دارد. از شورای نگهبان و فرمانداری نیز برای بازدید آمدند و همه راضی بودند.  ما هم که در بخش اجرا هستیم کار با روال خوبی و منطقی طی می‌شود. حتی باتوجه به اینکه هوا گرم بود و جمعیت شرکت کنندگان بالا بود یک صندوق سیار نیز به این شعبه اضافه کردیم. تبریز جوان مشارکت نیز بالا است. از صبح جمعیت بالایی را پذیرا بودیم. به طوری که درخواست صندوق سیار کردیم. ممکن است برای ساعت پنج و شش بعد از ظهر نیز درخواست صندوق سیار دیگری کنیم. از صبح ما دقایقی خلوت در حسینیه ارشاد نداشتیم. 

امنیت و قوانین انتخاباتی، تمام و کمال رعایت شده است

سیدمرتضی رحیمی، نماینده ستاد محمدباقر قالیباف در حسینیه ارشاد گفت: مشارکت مردم در انتخابات بسیار عالی بوده و حضور چشمگیر مردم را شاهد بوده‌ایم و امیدوارم تا پایان انتخابات همین روند ادامه داشته باشد.  از ساعت ۸ صبح امروز که در این شعبه مستقر شده‌ام، امنیت و قوانین انتخاباتی به طور تمام و کمال رعایت شده است و تا ا الان هیچ حاشیه و مورد خاصی وجود نداشته است.

سلامت و امنیت انتخابات کاملا رعایت شد

طیبه موسوی نماینده ستاد مسعود پزشکیان در حسینیه ارشاد تهران به تبریز جوان گفت: از صبح تاکنون مردم مشارکت خوبی داشتند و سلامت و امنیت انتخابات در این حوزه کاملا رعایت شده است. از صبح تا الان همکاری عوامل اجرایی حسینیه ارشاد با ما خیلی خوب بوده است. از ساعت ۸ صبح نیز جمعیت بالایی در این حوزه برای مشارکت در انتخابات حضور پیدا کردند. سلامت و امنیت انتخابات کاملا رعایت شد. هیچ مشکلی نداشتیم. با پوشش افراد نیز اصلا کاری نداشتند به جز یک مورد. بنده هیچ مشکلی در روند انتخابات ملاحظه نکردم.

هیچ حاشیه‌ای در طول برگزاری انتخابات در این دوره مشاهده نشد

مصطفی امامی‌پور مسئول صندوق شعبه مسجد لرزاده هم گفت: مشارکت و امنیت و سلامت چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در شعبه مسجد لرزاده بی‌نظیر است. از دقایقی قبل از آغاز رسمی چهاردهمین دوره ریاست جمهوری خوب است. امنیت برگزاری انتخابات در این دوره در سطح بسیار خوبی است و همکاران امنیتی و فراجا به خوبی اوضاع را تحت کنترل دارند و از آن مهمتر هیچ حاشیه‌ای در طول برگزاری انتخابات در این دوره مشاهده نشد. مشارکت بی‌نظیری را با وجود خستگی زیاد کار شاهدیم. مشارکتی که من امروز در مسجد لرزاده دیدم حکایت از بصیرت و همراهی مردم با درخواست مقام معظم رهبری برای شرکت در انتخابات است. با وجودی که در منطقه مومن خیز و مذهبی قرار داریم اما حضور و مشارکت مردم با پوشش‌ها و قومیت‌های بسیار متنوع را پای صندوق‌های رای شاهدیم. این بسیار مهم است که مردم با تنوع فکری زیاد به درخواست مقام معظم رهبری لبیک گفتند. ما نیز چون موضوع را پیش بینی می‌کردیم در این دوره از انتخابات دو برابر تعداد تعرفه‌های قبل از وزارت کشور تعرفه گرفتیم. در بهترین حالت در انتخابات گذشته هزار تعرفه در شعبه لرزاده مصرف می‌شد اما ما تا این لحظه ۲۰۰۰ تعرفه از وزارت کشور دریافت کرده‌ایم که بخش قابل توجهی از آنها توسط رای دهندگان استفاده شده است. سلامت صندوق‌های رای با حضور ناظران شورای نگهبان و بازرسان وزارت کشور و حضور برخی کاندیداها سر صندوقها به خوبی تضمین شده و خوشبختانه تا این لحظه هیچ مشکلی نداشتیم. 

سلامت، امنیت و مشارکت بسیار خوب است

هم‌چنین محسن علایی نماینده ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان در مسجد لزاده گفت: مشارکت شعبه مسجد لرزاده از نظر جمعیت و شلوغی بسیار زیاد است. حضور رای اولی‌های دختر و پسر و همچنین جوانان با تیپ‌ها و پوشش‌های مختلف در این صندوق قابل توجه و چشمگیر است. اهمیت این مسئله زمانی بیشتر می‌شود که بافت منطقه لرزاده یک بافت مذهبی نشین است. آرامش و امنیت صندوق نیز با وجود حضور ناظران و مجریان انتخابات و نیروهای انتظامی به خوبی برقرار بود؛ در یک کلام سلامت، امنیت و مشارکت در شعبه مسجد لرزاده بسیار خوب است.

همه چیز در بهترین حالت است

علیرضا صادقی نماینده ستاد انتخابات سعید جلیلی در مسجد لرزاده گفت: بنده از نزدیک شاهدم که مشارکت و سلامت و امنیت انتخابات در شعبه لرزاده در بهترین حالت است. شور و اشتیاق و تبریز جوان مشارکت مردم در شعبه مسجد لرزاده از ساعات اولیه آغاز چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بالا بود.علاوه بر چهره‌های سیاسی مردم نیز با سلایق و گرایش‌های فرهنگی مختلف در شعبه حضور داشتند. رای اولی‌ها و افراد مسن با گرایش‌ها، تیپها و سلایق سیاسی و فرهنگی متنوع، همه حضور داشتند. برای خود بنده جذابیت دارد در منطقه‌ای که عمدتاً مذهبی نشین هستند این چنین جوانان و افراد با حجاب و تیپ‌های مختلف برای رای دادن در شعبه لرزاده حضور پیدا کردند. نمی‌توان به یک جوان بند کرد که اینجا چون منطقه مذهبی است شما حجابت را درست کن و بعد رای بده. پوشش و حجاب هر کس مربوط به خود اوست. وقتی قانون جمهوری اسلامی را می‌پذیرند قاعدتاً باید به آن پایبند هم باشند. درخواستم از چهار کاندیدای حاضر در این دوره از انتخابات این است که در صورت پیروزی در انتخابات به فکر این ملت فهیم و وفادار باشد. هر کدام که رئیس جمهور شوند اما کاری برای این مردم نجیب انجام ندهند حق الناسی است که به گردنشان خواهد ماند و باید پاسخگوی آن باشند.

خوشبختانه انتخابات به خوبی و با آرامش در حال انجام است

سیدشهاب‌الدین صدر رئیس ستادهای مردمی انتخاباتی مصطفی پورمحمدی‌ اظهار کرد: از ساعات آغازین رأی‌گیری که به همراه حجت الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی و به دعوت وزارت کشور به ستاد انتخابات کشور رفتم و در جریان روند برگزاری انتخابات قرار گرفتم، می‌توانم بگویم مجموعأ تدارک خوبی در کل کشور از سوی وزارت کشور برای برگزاری انتخابات به بهترین شکل انجام شده است. واجدان شرایط می‌توانند هم با شناسنامه و هم با کارت ملی رأی دهند. فرایند احراز هویت را هم مازاد بر وظایف خود فراهم کردند تا کارت ملی را با ثبت‌ احوال کنترل کنند که روند تسریع شود. در کل کشور آنچه که گزارش داده شد نشان می‌داد صندوق‌های رأی به قدر کافی تامین شده و خوشبختانه انتخابات به خوبی و با آرامش در حال انجام است. از نظر تأمین سلامت و امنیت انتخابات نیز خوشبختانه پیش‌بینی‌های لازم انجام شده است. البته همه می‌دانیم که شیطنت‌هایی از سوی دشمنان کشور و ملت ما و افرادی که با مردم ما ضدیت دارند انجام می‌شود و توطئه‌هایی طراحی می‌کنند، اما با عنایت به گزارش‌ها، این توطئه‌ها و برنامه‌ها خنثی شده است. مسلم است اگر این انتخابات با مشارکت بیشتر از دوره قبل برگزار شود برای مردم و نظام ما افتخار است که در زمان محدود و در پی حادثه‌ای که به شهادت رئیس‌جمهوری منجر شده، هم هیات‌های اجرایی و هم هیات‌های نظارت شکل گرفتند و کل فرایند انتخابات به‌خوبی پیش می‌رود. در حد چند ساعتی که هم در ستاد انتخابات کشور و هم در کنار روسای ستاد انتخاباتی نامزدهای دیگر بودم، مجموعاً مشخص شد اتفاق خاصی که ناشی از این باشد تخلف یا تقلبی صورت گرفته، مطرح نیست. انتخابات روند بسیار خوبی دارد و با آرامش جلو می‌رود. مردم ما هم با درایت و بصیرتی که دارند پای صندوق‌های رأی حاضر هستند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور هم گفته است: آمارهای متشرشده در فضای مجازی درباره اعلام نتایج شعب خارج از کشور سندیت ندارند و صرفاً آمار و اعلام نتایج از سوی سخنگوی ستاد انتخابات کشور اعلام می‌شود.

جمع کثیری از خبرنگاران و عکاسان رسانه‌های خارجی از ساعت ۸ صبح امروز جمعه ۸ تیرماه ۱۴۰۳ با حضور در شعب اخذ رای از جمله حسینیه ارشاد، نسبت به پوشش اخبار انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ایران اقدام کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات در جریان برگزاری انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری با حضور در ستاد مرکزی نظارت بر انتخابات در شورای نگهبان از نزدیک در جریان روند نظارت بر انتخابات قرار گرفت.

سیدعباس جوهری رئیس ستاد انتخابات استان تهران با بیان این‌که « انتخابات با امنیت کامل در حال برگزاری است» از شهروندان تهرانی خواست که در صورت مشاهده هرگونه تخلف در شعب و اطراف آن با تلفن ۴۵۵۰۰ تماس بگیرند.

تا ساعت ۲۴ شامگاه جمعه – ۸ تیر ۱۴۰۳ – اخذ رای برای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ادامه یافت؛ چراکه مردم هم‌چنان پای صندوق‌های رای حضور داشتند.

شمارش آرا پس از اتمام فرآیند رای‌گیری آغاز خواهد شد.

مسئولان برگزاری انتخابات هرگونه گمانه‌زنی در خصوص نتیجه انتخابات پیش از اتمام رأی‌گیری را فاقد اعتبار دانسته است.

نتایج پس از شمارش و تجمیع از طرف مقامات رسمی در وزارت کشور اطلاع رسانی خواهد شد.

آمار مشارکت و همچنین منتخبین از طریق مراجع قانونی اعلام خواهد شد.

شورای نگهبان اعلام کرده است که از آغاز رای‌گیری تاکنون مواردی جزئی از تخلف در کارگروه‌های شش‌گانه هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات گزارش و تا حصول نتیجه پیگیری شده است. اما در مجموع نکته خاصی که نگرانی در مورد آن وجود داشته باشد، ثبت نشده است.

اینکه انتخابات به مرحله دوم کشیده شود یا خیر بعد از شمارش آرا مشخص می‌شود.

بر اساس قانون سه روز فرصت برای ثبت اعتراض از سوی نامزدها پیش بینی شده است و چنانچه اعتراضی وجود داشته باشد ظرف این سه روز بررسی می‌شود و شورای نگهبان پس از بررسی اعتراضات در اسرع وقت نتایج اعتراضات را اعلام خواهد کرد. پس از اتمام انتخابات چه در مرحله اول و چه در مرحله دوم و بعد از تایید صحت انتخابات فرآیندهای بعدی اعم از تنفیذ و تحلیف و سایر موضوعاتی که پیش‌بینی شده طی خواهد شد.

انتهای پیام

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

css.php