میررضا مجیدی رئیس دانشگاه تبریز امروز در این ارتباط در گفتوگو با تبریز جوان اظهار داشت: دانشگاه تبریز بهصورت مشترک با دانشگاه فردوسی مشهد در رتبهبندی شانگهای در سال ۲۰۲۰ با کسب رتبه در بازه ۸۰۱-۹۰۰ در جمع ۹۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفت و رتبه ۸ تا ۹ دانشگاههای ایران را از آن خود کرد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه بر اساس این رتبهبندی و براساس حوزههای موضوعی، دانشگاه تبریز موفق شده است در موضوع اتوماسیون و کنترل رتبه ۱۵۱ تا ۲۰۰ جهان و رتبه اول کشور و در موضوع علوم آب رتبه ۱۰۱ تا ۱۵۰ جهان و ۲ تا ۳ کشور را کسب نماید، اضافه کرد: در زمینه علم و فناوری جایگاه ۱۰۱ تا ۱۵۰ جهانی و رتبه چهارم ملی را بهدست آورده است.
به گفته وی، این دانشگاه همچنین در زمینه مهندسی عمران رتبه ۱۵۱ تا ۲۰۰ جهان و رتبه ۴ تا ۶ ملی، در زمینه علوم و فناوری انرژی رتبه ۲۰۱ تا ۳۰۰ جهان و ۴ تا ۹ ملی و نیز در زمینه مهندسی مکانیک رتبه ۲۰۱ تا ۳۰۰ جهان و رتبه ۶ تا ۱۲ ملی را بهدست آورده است.
رئیس دانشگاه تبریز متذکر شد: کسب رتبه ۳۰۱ تا ۴۰۰ و ۶ تا ۱۱ ملی در زمینه مهندسی شیمی و رتبه ۴۰۱ تا ۵۰۰ جهانی و رتبه ۳ تا ۷ کشور در موضوع مهندسی برق از دیگر نتایج این دانشگاه است.
وی تصریح کرد: بر اساس نتایج این نظام رتبهبندی که در تاریخ ۱۵ اگوست ۲۰۲۰ منتشر شد، دانشگاه تهران با کسب رتبه جهانی ۳۰۱ تا ۴۰۰، جایگاه اول ایران را به خود اختصاص داد.
به گفته وی، دانشگاههای صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف، تربیت مدرس و علوم پزشکی تهران با کسب رتبه جهانی ۵۰۱ تا ۶۰۰، رتبههای ۲ تا ۵ ایران را به خود اختصاص دادند و دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی و شیراز با کسب رتبه جهانی ۷۰۱ تا ۸۰۰ رتبه های ۶ تا ۷ ایران را به خود اختصاص دادند.
مجیدی اضافه کرد: در نهایت دانشگاههای علم و صنعت ایران، صنعتی اصفهان و گیلان نیز با کسب رتبه ۹۰۱ تا ۱۰۰۰ جهانی، رتبه ۱۰ تا ۱۲ ایران را به خود اختصاص دادند.
وی در نهایت افزود: دانشگاه تبریز در رتبهبندی شانگهای سال ۲۰۱۹ رتبه ۹۰۱ تا ۱۰۰۰ دنیا و ۱۱ تا ۱۳ ایران را به خود اختصاص داده بود.
گزارش فارس حاکی است؛ شانگهای یکی از سه نظام معتبر رتبهبندی در سطح بینالمللی است. کیفیت آموزش، کیفیت اعضای هیات علمی، برونداد پژوهشی و عملکرد سرانه، چهار معیار بهکار برده شده در نظام رتبهبندی شانگهای است که توسط ۶ شاخص (تعداد فارغالتحصیلان برنده جایزه نوبل یا فیلد مدال، تعداد اعضای هیات علمی برنده جایزه نوبل یا فیلد مدال، تعداد محققان پراستناد در ۲۱ حیطه موضوعی، تعداد مقالات منتشر شده در دو مجله Nature و Science، تعداد مقالات نمایه شده در نمایهنامههای توسعه یافته علوم و علوم اجتماعی و عملکرد دانشگاهی با توجه به اندازه سازمان) ارزیابی میشوند.
یادآور میشود، دانشگاه تبریز در سال ۱۳۲۶ با تاسیس دو دانشکده ادبیات و پزشکی فعالیت خود را آغاز نمود و در حال حاضر با داشتن بیش از ۲۰ دانشکده، چندین پژوهشکده و گروه پژوهشی، قطب علمی، ۸۰۰ نفر عضو هیات علمی و بیش از ۲۰ هزار نفر دانشجو و … یکی از دانشگاههای بینالمللی، سطح یک و برتر کشور است.
انتهای پیام/ ۶۰۰۲۳/س
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰