به گزارش خبرنگار اقتصادی تبریز جوان، محمدرضا بهزادیان، امروز در سیوهفتمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به تخلفاتی که در انتخابات سال ۹۷ اتاق بازرگانی تهران انجام شد، گفت: همه قبول داریم اتاق بازرگانی محل تعامل بخش خصوصی با دولت است و بسیار خوب است که اگر نکتهای در مجموعه اتاق بازرگانی وجود دارد ابتدا سعی کنیم در بخشهای خود آن را حل کنیم و کار را به جایی نرسانیم که به بیرون منتقل شود.
وی افزود: در جریان انتخابات اتاق بازرگانی تهران در سال ۹۷ مسائلی رخ داد که ما به عنوان تیم مقابل از همه اهرمهای قانونی استفاده کردیم برای اینکه آن را بزنیم و نهایتا چون در اتاق به جایی نرسیدیم به بیرون و دادگاه مراجعه کردیم.
این عضو اتاق بازرگانی تهران بیان داشت: ماه گذشته در ۱۴ تیرماه بر خلاف معمول که جلسات اتاق در آخر هر ماه برگزار میشود، جلسهای برگزار شد زیرا ریاست اتاق تهران علاقه داشت مباحثی را عنوان کند که خیلی منصفانه نبود.
بهزادیان در مورد تخلفات انجامشده در انتخابات سال ۹۷ اظهار داشت: در آن مورد حرفهایی داشتیم که اول به انجمن نظارت اتاق تهران و سپس به انجمن نظارت اتاق ایران و بعد به رئیس اتاق ایران اعلام شد که دریغ از یک کلمه جواب و این در حالی است که ۳۰ عنوان نامه موجود است که بر اساس آن تخلفات اعلام شده است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: البته رئیس هیات نظارت اتاق تهران در چند مورد شفاهاً تخلفات را از ما پذیرفت.
وی در ادامه به موارد دیگری اشاره کرد و گفت: اتاق اردبیل ۸ میلیارد تومان برای ساخت ساختمان میخواسته و تا امروز ۷۰ میلیارد تومان اتاق تهران پرداخت کرده اما باز هم میگویند که ۹ درصد کار انجام شده است.
بهزادیان همچنین به تخلفات انجامشده دیگر از جمله عدم اجرای قانون دریافت و نحوه هزینهکرد یک در هزار بر اساس ماده ۷۷ قانون برنامه پنجم و عدم دریافت قانونی صحیح ۴ در هزار سود موضوع ماده ۱۳ احکام دائمی برنامه توسعهای کشور و همچنین دریافت صحیح ۳ در هزار موضوع ماده ۶۴ بخشی از ماده مقررات مالی اشاره کرد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: از جمله تخلفات دیگر کتمان درآمدهای اتاق بازرگانی اصفهان و تناقض در صورتهای مالی آن است.
وی افزود: وجود یک حساب ثبت نشده در اختیار رئیس اتاق بازرگانی نیز از جمله تخلفاتی است که میتوان به آن اشاره کرد.
* خوانساری: هر انتخاباتی یک برد و باخت دارد؛ نتیجه انتخابات اتاق تهران را بپذیرید
در این جلسه همچنین مسعود خوانساری اظهار داشت: در ماههای گذشته بسیاری از ارزش ارزهای معتبر دنیا دچار کاهش شد و این مسئله به خاطر اقدامی بود که بانک مرکزی آمریکا به دلیل مقابله با تورم بیسابقه در کشورش انجام داد و با چندین بار افزایش بهره که حدود ۲ تا ۲.۵ درصد بود، موجب شد که تقویت دلار رخ دهد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: اثرات این افزایش بهره موجب شد که سرمایهگذاران در کشورهای دیگر داراییهای خود را تبدیل به دلار کنند و لذا قیمت دلار افزایش پیدا کرد به طوری که ارزش بسیاری از ارزهای دنیا از جمله یورو کاهش یافت و ارزش آن به کمتر از یک دلار رسید که البته با افزایشی که اتحادیه اروپا در نرخ بهره ایجاد کرد، مجدد ارزش یورو به ۱.۲ دلار رسید و پوند نیز ۱۰ درصد افزایش یافت.
وی اظهار داشت: ین ژاپن کاهش بیسابقهای پیدا کرد و به رقم پایینی رسید که از سال ۱۹۹۸ بی سایقه بود، اما در مقابل کشورهایی که صادراتشان را با دلار انجام میدادند، از این مسئله سود بردند به خصوص کشورهایی که انرژی صادر میکردند و یا همه اقلام را با دلار صادر میکردند. در نتیجه در بسیاری از کشورها هم به خاطر همین اقدام رکود ایجاد شد.
خوانساری به گزارشی از بانک جهانی اشاره کرد و گفت: با توجه به بحران انرژی پیش آمده ناشی از جنگ روسیه و اوکراین در خصوص تبریز جوان هدررفت گاز طبیعی در میادین نفت و گاز جهان گزارش بانک جهانی نشان میدهد که با وجود پیشرفتهای اولیه که در کاهش هدرروی گاز در میادین نفت و گاز طی یک دهه گذشته، پیشرفت محسوسی در این زمینه حاصل نشده است.
وی افزود: بر اساس این گزارش در ۱۰ سال گذشته به طور متوسط سالانه ۱۴۴ میلیارد مترمکعب گاز هدر رفته است، این بانک اعلام کرده است با ۱۴۴ میلیارد مترمکعب گاز که سالانه هدر میرود میتوان ۱۸۰۰ میلیون مگاوات ساعت برق تولید کرد که معادل دو سوم برق تولیدی در اتحادیه اروپا است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران بیان داشت: برآورد این بانک نشان میدهد که ایران طی سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱ هدررفت زیاد گاز در میادین نفت و گاز خود را در میان کشورهای نفتخیز جهان تجربه کرده است به نحوی که از ۱۱.۱ میلیارد مترمکعب در سال ۲۰۱۲ به ۱۷.۴ میلیارد مترمکعب در سال ۲۰۲۱ رسیده است، این مسئله ناشی از ۲.۵ برابر شدن تولید خام کشور است که تولید آن از ۲۸۰ میلیون مترمکعب در روز در سال ۹۲ به ۷۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است.
وی اظهار کرد: بنابراین آمارهای موجود روزانه نشان میدهد که ۴۷.۵ میلیون مترمکعب گاز در کشور هدر میرود که بخش عمده مربوط به گازهای همراه نفت است که اگر قیمت هر مترمکعب گاز را ۹ سنت در نظر بگیریم، سالانه حدود ۱.۵ میلیارد دلار ارزش هدررفت گاز میباشد که امید است با اقداماتی که وزارت نفت انجام میشود، شاهد باشیم که این هدررفت به صفر برسد.
وی افزود: گزارشی که مرکز پژوهشهای مجلس از بخش حقیقی اقتصاد ایران در تیرماه امسال از بخش صنعت و معدن منتشر کرد، نشان میدهد که شاخصهای تولید و فروش شرکتهای صنعتی و معدنی ۳۰۲ شرکت بورسی در تیرماه نسبت به خردادماه کاهش داشته است که یکی از مهمترین دلایل این کاهش قطعی برق صنایع عنوان شده است
رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: همانطور که قبلاً اعلام شد با توجه به اینکه تقاضا و عرضه در صنعت برق متوازن نیست هر ساله کاهشی را در صنعت داشتهایم که امسال هم در تیرماه این مشکل را شاهد بودهایم.
خوانساری در ادامه به شاخص جهانی سفر و گردشگری مجمع جهانی اقتصاد اشاره کرد و گفت: شاخص کل جهان در سال ۲۰۲۱ نسبت به ۲۰۱۹ با بهبود جزئی یک دهم درصدی در امتیاز همراه شده است. در سال مورد بررسی فقط ۳۹ اقتصاد از ۱۱۷ کشور موردبررسی بهبود امتیاز شاخص را تجربه کردند که ازجمله عربستان سعودی با ۲.۳ درصد افزایش رتبهاش از ۴۳ به ۳۳ در میان کشورهای جهان بهبود یافت.
وی افزود: عربستان پیشبینی کرده است که با هزار میلیارد دلار سرمایهگذاری در صنعت گردشگری تا سال ۲۰۳۰ سالانه حدود ۱۰۰ میلیون گردشگر را به کشورش جذب کند.
رئیس اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: طبق آمار ترکیه طی نیمه نخست ۲۰۲۰ حدود ۱۶.۴ میلیون نفر خارجی به ترکیه مسافرت کردهاند که این رقم نسبت به مدت مشابه ۲۰۲۱ تقریبا ۲.۹ برابر شده است و نکته دیگر اینکه یک میلیون نفر ایرانی به ترکیه سفر کردند که تعداد آنها نسبت به مدت مشابه بسیار چشمگیر است.
خوانساری همچنین در پاسخ به انتقادات محمدرضا بهزادیان در رابطه با تخلفات انتخاباتی اتاق تهران در سال ۹۷ گفت: هر مسابقهای یک برد و باخت دارد و امیدوارم بعد از ۴-۳ سال اتفاقی که افتاده و یک گروهی برنده شدند و گروهی نتوانستند برنده شوند، این مسئله را بپذیرید و انشاءالله تلاش کنیم تا در دورههای آینده موفق شوید.
انتهای پیام/
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰