به گزارش تبریز جوان، امید یامی امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: طرح آمارگیری از فعالیتهای تحقیق و توسعه ۱۴۰۱ در دو مرحله «ویژه کارگاههای صنعتی، معدن، شرکتهای دانش بنیان» و «مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها که دارای فعالیتهای تحقیق و توسعه هستند»، به اجرا در میآید.
وی، تحقیق و پژوهش را عامل ضروری و انکارناپذیر رشد و توسعه اقتصادی خواند و افزود: توجه به پژوهش در زمینههای مختلف در میان جوامع چنان گسترش یافته است که کشورها در پی افزایش سهم هزینههای تحقیق و توسعه از تولید ناخالص ملی خود هستند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی، تصریح کرد: سیاستگذاران و برنامهریزان برای تدوین برنامههای توسعهای به آمارهای حوزه علم، فناوری و نوآوری نیاز دارند.
یامی توضیح داد: آمارهای تحقیق و توسعه به عنوان بخش مهمی از آمارهای این حوزه از یک سو از مطالبات شورای عالی علوم و تحقیقات و فنآوری، شورای عالی انقلاب فرهنگی، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، معاونت علمی و فنآوری ریاست جمهوری و از سوی دیگر نیاز محققان و پژوهشگران دانشگاهی و سازمانهای بینالمللی است.
این مسؤول یادآور شد: مرکز آمار ایران، آمارگیری از فعالیتهای تحقیق و توسعه را از سال ۱۳۷۶ تا سال ۱۳۹۹ (به جز اجرای سالهای ۱۳۸۲، ۱۳۹۰ و ۱۳۹۳ که متوالی بوده است) به صورت هر دو سال یک بار اجرا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: بههنگامسازی چارچوب این طرح به منظور بهروزرسانی فهرست کارگاهها و مراکز تحقیقاتی از تاریخ اول خرداد لغایت ۳۱ خرداد ماه سالجاری در استان همزمان با کشور اجرا گردیده است.
یامی یادآور شد: عملیات میدانی و جمعآوری اطلاعات این طرح برای کارگاههای صنعتی، معدن و شرکتهای دانش بنیان از ۲۲ مرداد لغایت ۲۲ مهرماه سالجاری به مدت ۲ ماه در سراسر کشور بهصورت حضوری به اجرا در میآید. همچنین مرحله دوم این طرح برای مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها از ۱۶ مهرماه لغایت ۱۵ آذرماه سالجاری برگزار خواهد شد.
سهم آذربایجانشرقی از مراکز تحقیق و توسعه کشور در سال ۱۳۹۹
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان در بخش دیگری از صحبتهای خود بیان داشت: بر اساس گزارش منتشر شده توسط مرکز آمار ایران درباره طرح آمارگیری از فعالیتهای تحقیق و توسعه برای سال ۱۳۹۹، نتایج نشان میدهد ۶ هزار و ۴۶۱ شرکت دانش بنیان، کارگاه صنعتی، مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی دارای فعالیت تحقیق و توسعه در کشور مشغول فعالیت بودهاند که سهم استان آذربایجانشرقی از این تعداد ۲.۸۳ درصد (۱۸۳ شرکت و کارگاه و دانشگاه) بوده است.
وی متذکر شد: از ۲۷۵ هزار و ۳۰ محقق در کشور که در این شرکتها و کارگاهها و مراکز مشغول پژوهش بودهاند سهم استان ۲.۷۴ درصد ( هفت هزار و ۵۴۷ نفر) بوده است که بیش از نیمی از آنان (سه هزار و ۹۰۶ نفر) به صورت تمام وقت مشغول فعالیت بودهاند.
سهم آذربایجانشرقی از پروژههای تحقیق و توسعه کشور
یامی اضافه کرد: همچنین از ۱۴۱ هزار و ۵۵۷ پروژههای تحقیق و توسعه در کشور با هزینه ۲۵۶۸۷۵۵۴۷ میلیون ریال، سهم استان به لحاظ تعداد ۳.۲۴ درصد (۴۵۸۱ پروژه) و به لحاظ هزینه ۲.۱۶ درصد (۵۵۵۳۲۴۶ میلیون ریال) بوده است.
این مسؤول ابراز داشت: نتایج این آمارگیری در سال ۱۳۹۹ نشان میدهد که ۶۰ شرکت دانش بنیان دارای فعالیت تحقیق و توسعه در استان بوده است که سهم ۲.۶۰ درصدی از شرکتهای دانش بنیان دارای فعالیت تحقیق و توسعه از کشور را به خود اختصاص داده است. در این تعداد شرکت ۴۸۲ محقق مشغول به فعالیت بودهاند که ۴۰۳ نفر از آنها بهصورت تمام وقت مشغول فعالیتهای تحقیق و پژوهش بودهاند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، تصریح کرد: بررسیها نشان میدهد در این سال ۳۹۲ پروژه تحقیق و توسعه با هزینههای معادل ۱۱۱۶۵۱۸ میلیون ریال در شرکتهای دانشبنیان دارای فعالیت تحقیق و توسعه انجام یافته است که آذربایجانشرقی به لحاظ تعداد سهم ۲.۳۸ و به لحاظ هزینه سهم ۲.۷۱ درصدی از پروژههای تحقیق و توسعه انجام یافته در کشور را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: همچنین نتایج این گزارش در سال ۱۳۹۹ نشان میدهد از چهار هزار و ۱۵۴ کارگاه صنعتی، مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی دارای فعالیت تحقیق و توسعه کشور ۱۲۳ کارگاه در استان فعالیت داشته است که سهم ۲.۹۶ درصدی را به خود اختصاص داده است. در این تعداد کارگاه هفت هزار و ۶۵ محقق مشغول فعالیت بودهاند که تقریبا نیمی از آنان ( سه هزار و ۵۰۳ نفر) به صورت تمام وقت مشغول فعالیت بودهاند.
یامی اعلام کرد: در این سال، چهار هزار و ۱۸۹ پروژه تحقیق و توسعه در کارگاه صنعتی، مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی دارای فعالیت تحقیق و توسعه با هزینه ۴۴۳۶۷۲۸ میلیون ریال انجام شده است که سهم پروژههای انجام شده استانی از کشور به لحاظ تعداد ۳.۳۵ و به لحاظ هزینه ۲.۰۶ درصد بوده است.
انتهای پیام/۶۰۰۲۶/م
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰