آذربایجانشرقی شرایط فرآوری ۴ میلیون تن محصول کشاورزی را دارد/واردات یک کیلوگرم موز در قبال صادرات ۱٫۵ کیلوگرم سیب
به گزارش تبریز جوان، فیروز باقرزاده در جشنواره سیب شهرستان مراغه اظهار داشت: ۱۹ درصد تولید محصولات باغی کشور را سیب تشکیل می دهد که این آمار در آذربایجان شرقی ۴۰ درصد محصولات است. وی افزود: استان های آذربایجان شرقی و غربی، اصفهان و فارس عمده تولید کننده گان سیب در کشور هستند و در
به گزارش تبریز جوان، فیروز باقرزاده در جشنواره سیب شهرستان مراغه اظهار داشت: ۱۹ درصد تولید محصولات باغی کشور را سیب تشکیل می دهد که این آمار در آذربایجان شرقی ۴۰ درصد محصولات است.
وی افزود: استان های آذربایجان شرقی و غربی، اصفهان و فارس عمده تولید کننده گان سیب در کشور هستند و در آذربایجان شرقی شهرستان های مراغه، میانه، مرند و اهر از جمله مهمترین تولید کنندگان سیب در استان هستند.
باقرزاده با اشاره به اینکه سالانه ۷۰۰ هزار تن سیب در استان تولید می شود، گفت: عراق، ترکمنستان، پاکستان، افغانستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله کشورهای خریدار سیب استان هستند.
باقرزاده به وضعیت قیمت سیب امسال اشاره کرد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی به دنبال خرید حمایتی به صورت توافقی سیب از تولیدکنندگان است.
وی با تاکید بر اینکه از صادر کنندگان خوش نام حمایت می کنیم، ادامه داد: حوزه جنوب استان یکی از مستعدترین مناطق کشاورزی است و باید با تغییرات اساسی و ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی از خام فروشی محصولات کشاورزی جلوگیری کنیم.
باقرزاده به تشویق صادر کنندگان برای ورود به بازار سیب اشاره کرد و گفت: صادر کنندگان می توانند در ازای صادرات ۱.۵ کیلوگرم سیب، یک کیلوگرم موز با تعرفه ۵ درصد وارد کنند که این تعرفه در حالت عادی ۲۶ درصد است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه مراغه نیز در این جشنواره افزود: یکی از مشکلات اساسی حوزه کشاورزی شهرستان فرآوری محصولات کشاورزی است و باید زمینه را فراهم سازیم تا به جای تولید و عرضه یک محصول چندین محصول را فرآوری کنیم.
حمید شکری اضافه کرد: شهرستان مراغه به عنوان باغ شهر در کشور مطرح است و نباید این عنوان را به راحتی از دست بدهیم و باید با برنامه ریزی در حوزه کشاورزی و توجه به پتانسیلهای این بخش آن را تبدیل به ارزش افزوده بیشتر کنیم.
وی افزود: باید به زنجیره تولید محصولات کشاورزی در شهرستان توجه ویژه ای داشته باشیم و در این خصوص دولت و مجموعه مدیریت شهرستان از طرحها و برنامههای علمی و عملی حمایت می کند.
شکری خاطرنشان کرد: کنترل آسیبهای طبیعی، توجه به تغییر و تحولات تکنولوژی، استفاده از روش های نوین کشاورزی، توجه به شاخصهای کلان کشاورزی، یکپارچه سازی اراضی، برنامه ریزی برای کشت ارگانیک، توجه به صنایع تبدیلی و الگوهای کشت و بازاریابی از جمله مواردی است که باید در حوزه کشاورزی شهرستان لحاظ شود.
وی گفت: جشنواره سیب فرصتی است مناسب برای تجلیل و تقدیر از زحمات کشاورزان شهستان مراغه که عمده محصول کشاورزی شهرستان را تولید میکنند.
انتهای پیام/۶۰۰۰۱
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰