به گزارش تبریز جوان، دین مبین اسلام همواره جایگاه ویژهای برای زنان قائل بوده و آنها را به عفت، عصمت، حجاب و حفظ کرامت انسانی دعوت میکند. از نگاه مکتب الهی، زن و مرد در ارزشهای الهی و انسانی هیچ تفاوتی با یکدیگر نداشته و حتی در برخی موارد زن را بر مرد ترجیح داده است و خدمتگذاری فرزند به مادر را لازم میداند.
براساس تأکید دین اسلام و سفارش ائمهی اطهار(ع)، بانوان همیشه جزو پیشگامان حرکت معنوی انسان بهسوی پیشرفت، رشد و تعالی محسوب شده و میدان فعالیت و تلاش علمی، اقتصادی و سیاسی برای بانوان، کاملا باز و فراهم است.
با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، فصل تازهای از حیات و حضور زنان در جامعهی ایرانی آغاز گردید. انقلاب اسلامی ضمن بازگرداندن کرامت بانوان ایرانی، آنها را با هویت اصلی و واقعیشان که همانا بالاترین درجهی عفت و پاکدامنی است، آشنا کرد. در طول ۴۴سال اخیر بانوان ایرانی در کنار مردان به کار و تلاش پرداخته و در یک فضای امن و اخلاقی، خود را به مدارج عالی شغلی و علمی رساندند.
در دیدار اخیر اقشار مختلف بانوان با حضرت آیت الله خامنه ای (مد ظله العالی)، ایشان مهمترین و اصلیترین وظیفهی زن را دو نقش مادری و همسری، یعنی نقش خانهداری خواندند و تأکید کردند: البته خانهداری به معنی خانهنشینی و پرهیز از تدریس، مجاهدت و فعالیتهای سیاسی و اجتماعی نیست بلکه یعنی زن هر کار دیگری که ذیل اصالت خانهداری امکان و به آن علاقه داشت، بتواند انجام دهد.
براساس تاکید معظم له در خصوص اهمیت حضور بانوان در فعالیتهای مختلف اجتماعی و سیاسی، مشخص میشود که بانوان ایرانی تا چه اندازه از سوی حاکمیت برای حضور پررنگ و البته تاثیرگذار در جامعه حمایت و تشویق میشوند و طبیعتا هر بانوی ایرانی براساس استعداد، تخصص، توانایی و شایستگی خویش میتواند گام بزرگی برای رشد، پیشرفت و تعالی اعضای خانواده و حتی کل اعضای جامعه بردارد.
دانشگاه تبریز بهعنوان یکی از دانشگاههای برتر کشور و منطقه، سهم زیادی در معرفی بانوان دانشمند تبریز و آذربایجان شرقی نه تنها در سطح کشور بلکه کل منطقه، ایفا میکند و با نهایت افتخار و سربلندی حضور یک بانوی دانشمند و فرهیخته این دانشگاه بههمراه ۱۹ عضو هیأت علمی دیگر دانشگاه تبریز را در جمع دانشمندان یک درصد برتر جهان، مایهی مباهات قشر دانشگاهی استان میداند.
ما نیز فرارسیدن هفته گرامیداشت مقام مادر و روز زن را بهانهای قرار دادیم تا با این بانوی فرهیخته دانشگاه تبریز گفتوگویی را انجام دهیم.
پیشرفت در شغل و تحصیل را از دوران دانشجویی سرلوحهی کار خود قرار داده بودم
نجمه شیخ زاده با بیان اینکه پیشرفت در شغل و تحصیل را از دوران دانشجویی سرلوحهی کار خود قرار داده بود، نقش خانواده را در پیشرفت معنوی، شغلی و علمی انسان بسیار مهم عنوان کرده و اظهار میکند: نقش همسر در رشد، تعالی و موفقیت بانوان در شغل و تحصیل غیرقابل انکار است و در کنار این موضوع، الگوی تربیتی مناسب نیز نقش مهمی در موفقیت مردان و زنان دارد. مخصوصا نقش مادری بانوان در داخل خانواده بیش از اندازه مهم و حیاتی است.
زنان شاغل بهمراتب انرژی بیشتری نسبت به مردان صرف میکنند
استاد گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان دانشکدهی دامپزشکی دانشگاه تبریز در خصوص چگونگی موفقیت بانوان در خانه و محل کار و جلوگیری از تداخل مسئولیت مادری ، همسری و شغلی نیز میگوید: بانوان شاغل با یک برنامهریزی خوب و دقیق، میتوانند در خانه و محل کار وظایف خود را بهخوبی انجام دهند. البته طبیعتا بانوان شاغل بهمراتب انرژی بیشتری نسبت به آقایان صرف میکنند اما از طریق همدلی و تعامل با همکاران، میتوان در نیل به پیشرفت و دستیابی به هدف، موفق بود.
نگاه مثبت آقایان نسبت به بانوان شاغل، رو به افزایش است
این دانشمند عضو یک درصد دانشمندان برتر جهان با انتقاد از نگاه منفی برخی از آقایان به شاغل بودن بانوان، تاکید میکند: مهمترین چالش بانوان شاغل، منفی نگری برخی از آقایان نسبت به بانوان است که علت این موضوع به روش تربیت خانوادگی و شخصیتی این افراد بر میگردد و خوشبختانه این نگرش با پیشرفت بانوان ایرانی در حوزههای مختلف، رو به افول است و ما اکنون شاهد افزایش دیدگاه مثبت در بین آقایان هستیم.
حاکمیت جایگاه متناسب برای آقایان و بانوان در نظر گرفته است
دکتر شیخ زاده در خصوص نقش حاکمیت در ارزش دهی به جایگاه والای بانوان ایرانی میگوید: یکی از مهمترین اقدامات حاکمیت برای بانوان، در نظر گرفتن جایگاه متناسب و یکسان برای آقایان و بانوان در تمام سطوح است. بهطوریکه اکنون شاهد حضور پررنگ و تاثیرگذار بانوان ایرانی در بسیاری از مشاغل و مسئولیتها پابه پای آقایان، هستیم.
ضرورت توجه مسئولان نسبت به حضور بانوان در پستهای سازمانی و تصمیمگیریها
استاد گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز همچنین در خصوص انتظارات و مطالبات خود از مسئولان میافزاید: از مسئولین انتظار داریم که نسبت به حضور بانوان در پستهای سازمانی و تصمیم گیریها بیش از پیش توجه و تمرکز داشته باشند و در کنار این موضوع با درک مناسب از مشکلات و دغدغههای بانوان که علاوه بر وظیفه سازمانی، مسئولیت مادری و همسری در خانواده را نیز برعهده دارند، بستری را فراهم آورند که بانوان بتوانند بدون دغدغه، مسئولیتهای سازمانی خود را به نحو احسن انجام دهند.
حضور در جمع پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر جهان
دکتر نجمه شیخ زاده استاد گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان دانشکدهی دامپزشکی، یکی از ۲۰عضو هیأت علمی دانشگاه تبریز است که بر اساس اعلام پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، در جمع پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر جهان در حوزه های مختلف موضوعی علوم سال ۲۰۲۲ قرار گرفت.
چاپ ۱۰۰ مقاله ملی و بین المللی، سردبیری سه مجله ملی و بین المللی، شرکت در بیش از ۳۰ کنفرانس ملی و بین المللی، استاد راهنمای حدود ۴۰ پایان نامهی کارشناسی ارشد و رسالهی دکتری و تالیف دو جلد کتاب بخشی از سوابق علمی این استاد دانشگاه تبریز است.
شیخ زاده استاد تمام گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان دانشکده دامپزشکی، در حال حاضر دروس «ماهی شناسی»، «تکثیر و پرورش ماهی» و «بیماریهای ماهی» را در این دانشکده تدریس میکند.
پایان پیام/
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰