کد خبر : 42043
تاریخ انتشار : پنجشنبه 30 بهمن 1399 - 20:07

امیر لیل آبادی

نقدی بر انتشار ناشیانه خبر خودکشی هنرمند تبریزی توسط مدیر کل فرهنگ و ارشاد آذربایجان شرقی

نقدی بر انتشار ناشیانه خبر خودکشی هنرمند تبریزی توسط مدیر کل فرهنگ و ارشاد آذربایجان شرقی
سید قاسم ناظمی ، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی اخیرا در مصاحبه ای اعلام نمود علت فوت تینا عبدی خودکشی بوده است

پایگاه خبری تبریز جوان| امیر لیل آبادی/ تینا عبدی بازیگر جوان تبریزی سریال آنام و فیلم کاناپه، ۱۷ آذرماه ۱۳۹۹ دارفانی را وداع گفت.درگذشت این بازیگر جوان تبریزی موجی از واکنش‌ها را در شبکه‌های اجتماعی و به خصوص در بین اهالی سینما به دنبال داشت. خبر درگذشت تینا عبدی را به طور رسمی روابط عمومی انجمن هنرهای نمایشی استان آذربایجان شرقی تایید نمود و منابع خبری علی رغم شایعات فراوان درمورد فوت هنرمند جوان تبریزی، ایست قلبی ناشی از شوک وارده از مشکلات شخصی را علت درگذشت این هنرمند ذکر کرد‌ند. اما سید قاسم ناظمی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی اخیرا در مصاحبه ای اعلام نمود علت فوت تینا عبدی خودکشی بوده است.

با وجود اینکه فردی که اقدام به خودکشی می کند مهم‌ترین، بزرگ‌ترین و ارزشمندترین سرمایه خود را از بین می‌برد و قربانی خود، خانواده و جامعه می‌شود و بی تفاوتی نسبت به آن جایز نیست و باید با آسیب شناسی، بررسی و با اقدام‌های پیشگیرانه مانع افزایش اینگونه اقدامات شد.اما آیا رسانه‌ای کردن خودکشی‌ آنهم با نامبردن از فردی که این اقدام را انجام داده است کاری اخلاقی است؟

خودکشی پدیده‌ای تقلیدی است که پیش از هر آسیب اجتماعی دیگری، نخست هسته اصلی جامعه یعنی خانواده را مورد تهدید قرار می‌دهد  وکانون گرم خانواده‌ای که به واسطه بسیاری از آثار و پیامدهای خودکشی، کارکرد اصلی خود را از دست داده، بی اعتباری اجتماعی را نیز متحمل می‌شود و عملاً بدل به نقطه تاریکی می‌شود که بازیابی آن هم در سطح خود خانواده و هم در سطح جامعه، بسیار دشوار خواهد بود. از این روی، پرداختن به خودکشی و اعلام علنی نام این هنرمند تبریزی توسط مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان آذربایجان شرقی از راه ناصحیح و ناصواب آن، پیش از هر مقصدی، خانواده این هنرمند را هدف قرار می‌دهد.

در هر جامعه‌ای می‌توان افرادی را پیدا کرد که به دلیل فشارهای روانی منبعث از عوامل متعددی همچون فشارهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، پتانسیل خودکشی را دارند و اعلام خبر خود کشی در رسانه ها نه تنها باعث کاهش آن نمی شود بلکه در کنار این موضوع انتشار نا آگاهانه و ناشیانه خبری مربوط به خودکشی یک نفر، خود آموزش تلویحی این امر به فرد در معرض خودکشی می‌باشد که به چنین قابلیتی اثر القایی خودکشی از طریق رسانه گفته می‌شود که می‌تواند مسبب افزایش خودکشی‌های سریالی در جامعه گردد.

و از سوی دیگر اینگونه مصاحبه ها از طریق مسئولان، باعث سوءاستفاده و بهره‌برداری رسانه‌های معاند و مغرض خارجی می شود  که می‌کوشند با فضاسازی تخریبی و موج‌آفرینی کذب، از یک سو این حوادث و وقایع را بزرگنمایی کرده و از سوی دیگر، به قصد تحریک، آن را موجی سراسری قلمداد کنند.

 

 

https://www.aparat.com/v/edUZK

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.