به گزارش تبریز جوان، حسن رضاییحقیقت، امروز در بازدید اکبر فتحی رئیس جهادکشاورزی آذربایجانشرقی در بازدید از پژوهشکده رانشگرهای فضایی در تبریز ضمن ارائه تاریخچهای از فعالیتهای این مجموعه به عنوان پشتیبانی مهندسی جنگ همچنین مرکز تحقیقات مهندسی، ماموریتهای محوله در حوزه فضایی که در سه گروه پژوهشی عملگر، مکانیزم و رانشگرهای فضایی در حال اجراست را تشریح کرد.
وی، طرح آزمایشگاه رانشگرهای فضایی را منحصر بهفرد دانست و خاطرنشان کرد: این آزمایشگاه نخستین آزمایشگاه رانشگر الکتریکی در سطح کشور و حتی منطقه خواهد بود که میتواند نیازهای اساسی کشور را در حوزه مربوطه تامین نماید.
رضاییحقیتدوست در این طرح که در آینده نزدیک وارد مرحله ساخت و اجرا خواهد شد، از فناوریهای پیشرفته پلاسما و ولتاژ بالا و خلاءهای پایدار و دما پایین استفاده شده و استانداردهای بهکار رفته در آن، مطابق با استانداردهای سختگیرانه سازمان فضایی اروپا طراحی شده است.
وی ادامه داد: حمایت مسوولان استانی در راستای رفع موانع پیشرو میتواند در تسریع اجرای طرحهای توسعهای مجموعه پژوهشکده رانشگرهای فضایی مثمرثمر باشد.
رضاییحقیقت با تأکید بر اینکه توسعه فعالیتهای فنی و علمی پژوهشکده رانشگرهای فضایی تبریز نیاز به حمایت بیشتر مدیران و مسوولان استانی دارد، بیان داشت: به جرأت میتوان، گفت؛ فعالیتهای این پژوهشکده در حوزه ماموریتی و انجام تحقیقات علمی در حوزه طراحی و ساخت بخشی از قطعات مورد نیاز ماهواره برای کشور اقتدارآفرین و غرورانگیز است.
رئیس پژوهشکده رانشگرهای فضایی تبریز با بیان اینکه حوزه فضا، حوزه فعالیتهای آینده بوده و عصر ارتباطات بدون این حوزه معنا ندارد، تصریح کرد: هم اکنون بیشتر کشورهای دنیا و حتی منطقه در بحثهای فضایی برنامههای گستردهای را در حال اجرا داشته و این پژوهشکده نیز زیر نظر پژوهشگاه فضایی ایران در این حوزه فعالیت میکند.
وی یادآور شد: این پژوهشکده دارای آزمایشگاههای بالانس فوق دقیق قطعات دوار، اندازهگیری ریز اغتشاشات دینامیکی توسط میز کیستلر، گشتاورسنج دینامیکی، برق، الکترونیک و مخابرات، عمومی برق – الکترونیک، سنجش نور و آکوستیک و گشتاور سنج دینامیکی است.
رضاییحقیقت از اجرای ۸۰ طرح پژوهشی و ۶۰ طرح توسعه فناوری در نقشه راه هفت ساله پژوهشکده خبر داد و خاطرنشان کرد: در قانون برنامه پنجساله ششم توسعه، نقشه جامع علمی کشور همچنین سند جامع توسعه هوا و فضای کشور، خطمشی پژوهشگاه فضایی ایران و برنامههای راهبردی توسعه ماهواره سنجش از دور و مخابراتی پژوهشگاه مدنظر قرار گرفته و علاوه بر آنها به حوزههای نوظهور در حوزه فضا مانند منظومه ماهوارهای نیز توجه شده است.
گفتنی است، در پایان این دیدار، رئیس پژوهشکده رانشگرهای فضایی ، ماکت ماهواره مخابراتی ناهید یک را به رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی اهدا کرد.
انتهای پیام/۶۰۰۰۱/س
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰