به گزارش تبریز جوان، علی جهانگیری در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: مسسونگون بیشترین ذخایر مس را در استان دارد و تلاش میکنیم با بهرهبرداری از پروژههای توسعه، فرآوری محصولات این مجتمع در خود استان صورت گیرد.
وی افزود: برای ایجاد شهرک تخصصی صنایع پاییندستی مس نیز محلی در شهرستان ورزقان شناسایی شده و طرح ایجاد آن نیز در شرکت شهرکهای صنعتی کشور تصویب شده است.
راکدن بودن ۷۰۰ معدن در آذربایجانشرقی
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجانشرقی با بیان اینکه جزو استانهای اول از نظر ذخایر معدنی در کشور هستیم، اما اقتصاد استان هنوز از این ظرفیت به خوبی بهرهمند نشده است، یادآور شد: بیش از ۷۰۰ معدن در استان شناسایی شده است که ۵۰ درصد آنها راکد و تعطیل است و در حوزه مس نیز از ۱۴ معدن شناساییشده، ۶ معدن غیرفعال است.
واگذاری معادن به افراد غیرحرفهای تعطیلی آنها را در پی داشته است
وی ادامه داد: برخی از معادن به دلیل واگذاری آنها به افراد غیرحرفهای تعطیل هستند و در برخی معادن نیز مشکلات طبیعی و زیستمحیطی وجود دارد همچنین برخی معادن با مشکل معارض مواجه هستند.
جهانگیری با بیان اینکه مس یک محصول استراتژیک است، تصریح کرد: در استان بیش از یک میلیارد تن ذخایر مس داریم که ۳۰ درصد از ذخایر مس کشور را شامل میشود.
وی با اشاره به اینکه بازار مصرف مس بهطور فزآینده در حال گسترش است، بیان داشت: مصرف جهانی مس در حال حاضر حدود ۲۴ میلیون تن است و پیشبینی شده این تبریز جوان در سال ۲۰۵۰ میلادی به ۶۰ میلیون و در سال ۲۱۰۰ میلادی به بیش از ۹۰ میلیون تن برسد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجانشرقی، متذکر شد: تلاش میکنیم معادن مس غیرفعال در استان را فعال کنیم و با تکمیل زنجیره ارزش این محصول در استان، ارزش افزوده آن در استان باقی بماند.
جهانگیری با بیان اینکه معدن، بهترین گزینه برای جایگزینی نفت است، افزود: تلاش میکنیم موانع و مشکلات بخش خصوصی را برطرف کنیم همچنین طرحی برای فرآروی معادن کوچک در یک منطقه تعیین شده در دست بررسی است.
انتهای پیام/ ۶۰۰۰۱/س
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰