به گزارش تبریز جوان، سیدقاسم ناظمی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی در مراسم گرامیداشت روز ملی صنعت چاپ و گشایش نخستین آموزشگاه صنعت چاپ آذربایجانشرقی، ضمن تبریک روز صنعت چاپ به تمام دستاندرکاران و پیشکسوتان این صنعت در استان اظهار داشت: امیدواریم صنعت چاپ که نوعی پیشران جریان فرهنگ در استان است روز به روز توانمندتر شود.
وی افزود: فعالیت چاپخانهها ایجاب میکرد که این اتفاق سالها قبل از این میافتاد، چراکه توسعه صنعت و تکنولوژی در دنیا آنقدر رو به پیشرفت است که روشهای سنتی و استاد شاگردی جوابگوی نیاز روز جامعه نیست.
ناظمی ادامه داد: درست است که امکان این حد از توسعه در قدیمالایام امکانپذیر نبود اما در این شرایط جامعه اگر مراکزی نباشد که مهارتزایی کند از تمام حوزههای فرهنگ و هنر عقب خواهیم ماند.
وی افزود: ولی وقتی فضای آموزشی باشد و فرد بعد از طی دورههایی مدرک لازم را بگیرد در هر جای دنیا می.تواند بر اساس همان مدرک ارائه خدمات کند. اما در حال حاضر اگر بخواهیم در صنعت چاپ فردی را به کار بگیریم علاوه بر اینکه باید از استاد مورد نظر بپرسیم، باید مدتی نیز وی را به کار بگیریم تا از توانایی وی مطمئن باشیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با بیان اینکه در صنعت چاپ جزو استانهای اول هستیم، بیان داشت: قدم تازهای برمیداریم که مانند آن در کشور وجود ندارد ولی اگر هم باشد، فرصت جدیدی در فضای صنعت چاپ فراهم شده است که شایسته تقدیر و تشکر است و امیدواریم سایر فضای کسب و کار در حوزه فرهنگ این چنین اقداماتی را انجام دهند.
وی اظهار تصریح کرد: اگر نتوانیم در فضای عمومی استان به صنعت چاپ، سمت و سوی علمی و تخصصی دهیم رفته رفته شاهد تضعیف بازار و از دست دادن افراد حرفهای در این زمینه خواهیم شد، چراکه سرمایهگذار مسیر سرمایهگذاریاش و فرد حرفهای مسیر اشتغال خود را عوض خواهد کرد.
وی ادامه داد: نباید از فرصتهایی که میتوانیم برای جوانان اشتغال فراهم کنیم، چشمپوشی کنیم و این در صورتی است که اتحادیهها تعصب لازم را در حوزه فعالیت خود داشته باشند.
ناظمی اذعان داشت: اگر نتوانیم از تکنولوژیهای جدید در شهر استفاده کنیم، در آن صورت باید تا ۱۰ سال آینده وسایل موجود را در موزهها قرار دهیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر این آموزشگاه با جدیت مدیریت شود تاثیر مثبت آن را در فضای صنعت چاپ خواهیم دید که تا پنج سال آینده متحول خواهد شد و از فعالان و سرمایهگذاران میخواهم این آموزشگاه را جدی بگیرند.
ناظمی متذکر شد: ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز با تمام توان در خدمت صنعت چاپ و فعالان این حوزه است و قطعا از هیچ کمکی که در راستای توسعه این صنعت دریغ نخواهد کرد و انشاءالله سال آینده شاهد گشایش دانشکده صنعت چاپ و نشر در تبریز باشیم.
کیان، معاون آموزشی سازمان فنی و حرفهای آذربایجانشرقی، ابراز کرد: سازمان آموزش فنی و حرفهای متولی آموزش.های مهارتی است و در سطح استان ۲۴ مرکز در این امر فعالیت میکنند و نیز ۵۰۰ آموزشگاه آزاد در سطح استان فعال هستند که ۳۰۰ مورد آن در تبریز است.
وی با بیان اینکه سیاستهای دولت سوق آموزش به سمت بخش خصوصی است، تصریح کرد: در حال حاضر چهار میلیون نفر در بخش دولتی و بیش از هشت هزار نفر در بخش خصوصی آموزش میبینند؛ که نشان از توجه سازمان فنی و حرفهای به بخش خصوصی است.
کیان بیان داشت: جای خوشحالی است که برای اولین بار آموزشگاه صنعت چاپ در تبریز افتتاح میشود که در این حوزه بیش از ۲۰ حرفه آموزش داریم و روز به روز نیز بر این رشتهها افزوده خواهد شد و تمام استانداردهای آموزشی در این آموزشگاه همچنین مدارک صادر شده برای فارغالتحصیلان بینالمللی خواهد بود که قابل استفاده در سراسر دنیاست.
معاون آموزشی سازمان فنی و حرفهای استان ادامه داد: تا به الان در این حوزه به روش استاد شاگردی آموزش انجام میشد ولی از حالا به بعد آموزشها دارای انسجام و کلاسیک خواهند بود و فرد فارغالتحصیل دارای مدرک تحصیلی مربوطه خواهد شد.
انتهای پیام/۶۰۰۳۴/س
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰