به گزارش تبریز جوان، عابدین خرّم بعد از ظهر امروز در جمع نمایندگان تشکلهای بخش کشاورزی استان بهمناسبت هفته جهاد کشاورزی با اشاره به نقش بیبدیل بخش کشاورزی در تحقق رشد اقتصادی استان، خواستار ورودی جدی بخش خصوصی به سرمایهگذاری در این حوزه شد و اظهار کرد: وضعیت فعلی باید با استفاده از توانمندی محققان و دانشمندان بهبود یابد.
وی افزود: امنیت غذایی یکی از بنیادیترین اهداف نظام اسلامی است، باید با توسل به روحیه جهادی از سوی فعالان بخش کشاورزی دنبال شود.
خرم با تاکید بر اینکه جایگاه کشاورزی در استان باید بیش از وضعیت فعلی ارتقا یابد، گفت: ظرفیت استان برای رشد اقتصادی از رهگذر بخش کشاورزی بسیار بالاست.
وی تصریح کرد: گمشده اصلی بخش سازندگی و کشاورزی، روحیه جهادی بود و بنا بود تا با ادغام این دو بخش، این روحیه همراه با تخصص لازم تداوم یابد.
استاندار آذربایجانشرقی، ورود و سرمایهگذاری بخش خصوصی را یکی از حلقههای مفقوده بخش کشاورزی در استان دانست و گفت: انتظار است که یک برنامه اساسی در این زمینه طراحی شود.
وی تاکید کرد: گرههای کور بخش کشاورزی باید با استفاده از توان محققان و دانشمندان گشوده شده و وضعیت فعلی بهبود یابد.
خرّم، استفاده بهینه از آب را یکی از اولویتهای بخش کشاورزی عنوان کرد و یادآور شد: هنوز در سطح استان الگوهای کشت نامطلوب موجود است که باید بخش تحقیقاتی نسبت به اصلاح الگوی کشت و نظارت بر اجرای آن، کار جهادی انجام دهد.
استاندار آذربایجانشرقی با اشاره به مصوبات سفر رئیس جمهور به استان در بخش کشاورزی، گفت: بنا بود که به برکت این سفر، گامهای اساسی برای تکمیل شبکه پایاب سدهای مهم استان برداشته شود که درصورت تکمیل این شبکهها، بیش از ۵۰ هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت رفته و ۲۴ هزار شغل جدید و ۵۰۰ هزار تن محصول جدید تولید میشود.
وی متذکر شد: برای توسعه گلخانهها، مکانیزاسیون و آبیاری تحت فشار، توسعه باغات، طرحهای تسهیلاتی زیربخشی کشاورزی، توسعه آزمایشگاهها و صدور اسناد اراضی نیز تسهیلات لازم پیشبینی شده تا جایگاه بخش کشاورزی استان در سطح کشور چندین پله ارتقا یابد.
استاندار آذربایجانشرقی همچنین از همت فعالان بخش کشاورزی استان در اجرای طرح مردمیسازی یارانهها قدردانی کرد و گفت: اگر تشکلها و اتحادیههای کشاورزی جانانه پای کار نبودند دچار مشکل میشدیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی هم در این نشست از طراحی و نهایی شدن پروژههای مربوط به رشد ۷.۸ درصدی در بخش کشاورزی استان خبر داد و گفت: با پیگیریهای مجدانه و ویژه استاندار، اعتبارات مربوط به بخش کشاورزی در حال تامین است.
اکبر فتحی با بیان اینکه بخش کشاورزی استان تاکنون چنین رویکرد و اعتباری را تجربه نکرده بود، افزود: ۲.۵ هزار میلیارد تومان از محل تملک داراییها، ۴ هزار میلیارد تومان از محل تسهیلات برای توسعه و پیشرفت و ۴ هزار میلیارد تومان برای بخش آب اختصاص یافته که عواید آن به بخش کشاورزی میرسد.
وی با اشاره به اینکه بیشترین اثرگذاری سیاست اصلاح نظام یارانهای بر بخش کشاورزی و مصرفکنندگان است، خاطرنشان کرد: تکتک تشکلها و تولیدکنندگان پیشگام شدند و همراهی کردند که نظام یارانهای کارآمدتر شود.
در این نشست فعالان بخش کشاورزی و رؤسای اتحادیههای این بخش نیز به بیان چالشها و نظرات خود به منظور برونرفت از مشکلات بخش کشاورزی پرداختند.
انتهای پیام/س/م
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰