محمدباقر بیپروا در گفتوگو با تبریز جوان با بیان اینکه وسعت تاکستانهای استان آذربایجانشرقی ۱۷ هزار و ۵۲۳ هکتار میباشد، اظهار داشت: ۵۲۳ هکتار آن را باغات غیربارور و ۱۷ هزار هکتار را نیز باغات بارور انگور تشکیل داده است.
وی با بیان اینکه براساس برآوردهای اولیه تبریز جوان تولید انگور در سالجاری باید بیش از ۳۰۵ هزار تن باشد، ادامه داد: در اثر سرمازدگی و تگرگ حدود ۱۲۵ هزار تن از محصول از بین رفته است و تبریز جوان تولید انگور در سالجاری ۱۸۰هزار تن میباشد.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجانشرقی با بیان اینکه حدود ۱۵ درصد تولید انگور معادل ۲۷ هزار تن بهصورت تازه خوری و مصارف محلی اعم از غوره و دوشاب مصرف میشود، افزود: ۸۵ درصد بقیه معادل ۱۵۳ هزار تن نیز به کشمش کالیفرنی و تیزآبی تبدیل میگردد.
وی، متوسط عملکرد انگور در استان آذربایجانشرقی را ۱۸ تن در هکتار دانست و یادآور شد: انگور و فرآوردههای آن از جمله سبزه و کشمش یکی از اقلام صادراتی کشور محسوب میشود و خوشبختانه استان آذربایجانشرقی از نظر سطح زیرکشت تولید انگور و فرآوردههای آن جایگاه ویژهای در کشور دارد.
بیپروا با بیان اینکه حدود ۹۰ درصد تولید سالجاری معادل ۳۹ هزار تن به کشمش کالیفرنی و حدود ۱۰ درصد معادل ۵ هزار تن به کشمش تیزابی و آفتابی تبدیل میشود، بیان داشت: مجموع کشمش فرآوری شده اعم از کالیفرنی و تیزآبی ۴۴ هزار تن میباشد و غالباً به کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای میانه و روسیه و برخی کشورهای اروپائی و آفریقائی صادر میشود.
وی با بیان اینکه فعالان بخش کشاورزی استان علاوه بر فرآوری انگور تولیدی استان بخشی از تولید استانهای همجوار را خریداری و به محصول صادراتی تبدیل میکنند، متذکر شد: رقم بیدانه انگور (کشمشی) ۹۰ درصد سطح زیر کشت باغات استان را تشکیل میدهد و ۱۰ درصد بقیه را نیز ارقام دیگری از قبیل فخری، عسگری، حسینی، صاحبی، دسته چین، شاهانی، قورا شیرین یا تبرزه، قره ازوم و خلیلی تشکیل داده است.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجانشرقی در پایان اضافه کرد: شهرستان ملکان با تولید ۹۵ هزار تن، شهرستان بناب ۵۰ هزار تن و شهرستان مراغه ۱۷ هزار تن به ترتیب مقام اول تا سوم را به خود اختصاص دادهاند.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهادکشاورزی استان نیز تصریح کرد: ۵۶ واحد صنایع تبدیلی انگور در سطح استان آذربایجانشرقی وجود دارد که به صورت تخصصی و حرفهای در حال فعالیت هستند.
ایاز برنو ادامه داد: شهرستان ملکان رتبه اول را از حیث کارخانههای فرآوری در حال ساخت به خود اختصاص داده است که در این میان، ۹۰ درصد محصولات تبدیلی کارخانهها به دنیا صادر میشود.
وی از تبدیل شدن بزرگترین شهرک صنعتی ملکان به صنایع تبدیلی انگور خبر داده و اذعان داشت: در حال حاضر، این شهرک در حال ساخت است که در آینده نزدیک به بزرگترین شهرک فرآوری انگور در کشور معرفی خواهد شد.
برنو با اشاره به وجود ۱۷ واحد صنایع تبدیلی در شهرستان ملکان، ابراز کرد: با اتمام بزرگترین شهرک صنعتی ملکان به صنایع تبدیلی انگور، فرآوری تمام محصولات باغات انگور در ایران به بزرگترین شهرک صنایع تبدیلی ارسال خواهد شد.
انتهای پیام/۶۰۰۳۴/س
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰