به گزارش تبریز جوان، داود هوشنگ روشنک در سیزدهمین نشست مجمع اقوام و اقلیت های سازمان ملل متحد در ژنو سوئیس که به صورت مجازی برگزار شد، اظهار داشت: قومیت به عنوان نمادی از هویت اجتماعی است که چگونگی رابطه و مناسبات آن با سایر اقوام نقش مهم و موثری بر همبستگی و انسجام اجتماعی، وحدت و وفاق ملی و به تبع آن ثبات سیاسی و توسعه اقتصادی دارد.
وی افزود: استفاده از شبکههای مجازی برای نمونه فیسبوک و اینستاگرام وهمه گیری و جامعیت دسترسی عامه به آنها توسط اقوام مختلف ایرانی، فواصل زمانی و مکانی را از میان برداشته و این امکان را فراهم نموده تا آنها بتوانند علاقمندی ها، افکار، فرهنگ، سنت ها و فعالیت های خودشان را با دیگر اقوام ایرانی به اشتراک بگذارند و تعامل و گاه تقابل قابل توجهی بین آنها ایجاد شود.
هوشنگروشنک گفت: احساس هویت قومی منافاتی با احساس هویت ملی ندارد، به عبارت واضحتر احساس دلبستگی و سربلندی نسبت به نمادهای قومی مثل زبان، مذهب و آداب و مناسک قومی، احساس دلبستگی و سربلندی نسبت به نمادهای ملی مثل زبان فارسی، دین اسلام و مناسک ملی را نفی نمی کند بلکه دو احساس مذکور تقویت کننده یکدیگر هستند.
فعال فرهنگی تبریز ادامه داد: اما گاه یک جریان مخرب در تضعیف، تخریب یا تمسخر هر یک از این نمادها که متاسفانه در فضای مجازی بویژه در شبکه های اجتماعی باعث ایجاد، تداوم و شدت نفرت در بین اقوام میشود استفاده از واژهها، نمادها، عناوین و مضامین تحریک کننده قومیتی در این شبکههای اجتماعی مجازی موجب تحریک، ایجاد نفرت و گاه خشونت و درگیریهای قومی میشود.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از نظرتنوع جمعیتی و اقوام یک جامعه متکثر است. حضور تاریخی اقوام فارس،ترک ، بلوچ ،کرد، لر، ترکمن، عرب و … درکنار هم و در زیر پرچم و جغرافیای ایران بیانگر تنوع فرهنگی، تاریخی است جمهوری اسلامی ایران جامعه ای چند قومی است و با وجود سرگذشتها و ویژگیهای گوناگون این اقوام، هویت ایرانی آنها همواره بر پایه مشترکات قومی استوار بوده است.
هوشنگروشنک خاطرنشان کرد: این اشتراکات می تواند بر حسب حساسیت های قومی تقویت یا تضعیف شود. با توجه به اهمیت تنوع قومی در جوامعی با اقوام و نژادهای مختلف؛ تاثیر آن بر وحدت و انسجام و یکپارچگی ملی امری آشکار و بدیهی است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰