کد خبر : 85880
تاریخ انتشار : سه شنبه 10 بهمن 1402 - 23:57
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای معاون حقوقی و نظارت گمرکات: تجارت در ایران با وجود کاهش ۵۰ درصدی بخشنامه‌های گمرکی آسان و روان نیست بسته هستند

معاون حقوقی و نظارت گمرکات: تجارت در ایران با وجود کاهش ۵۰ درصدی بخشنامه‌های گمرکی آسان و روان نیست

معاون حقوقی و نظارت گمرکات: تجارت در ایران با وجود کاهش ۵۰ درصدی بخشنامه‌های گمرکی آسان و روان نیست

به گزارش تبریز جوان، ابراهیم نقدی؛ معاون حقوقی و نظارت گمرکات جمهوری اسلامی ایران امروز در نشست مدیران ادارات و فعالان اقتصادی با مدیران گمرکات استان در اتاق بازرگانی تبریز اظهار کرد: دستگاه‌های مسئول و تصمیم‌گیر در حوزه تجارت خارجی زیاد است و باید بپذریم که بخشنامه‌های ابلاغی و مصوب در حوزه تجارت خارجی زیاد و


به گزارش تبریز جوان، ابراهیم نقدی؛ معاون حقوقی و نظارت گمرکات جمهوری اسلامی ایران امروز در نشست مدیران ادارات و فعالان اقتصادی با مدیران گمرکات استان در اتاق بازرگانی تبریز اظهار کرد: دستگاه‌های مسئول و تصمیم‌گیر در حوزه تجارت خارجی زیاد است و باید بپذریم که بخشنامه‌های ابلاغی و مصوب در حوزه تجارت خارجی زیاد و مشکل‌ساز است و برخی از موانع و مشکلات نیز به تصمیمات بازمی‌گردد.

وی از پیگیری بحث مدیریت واحد مرزها توسط دولت خبر داد و گفت: باید قبول کنیم که امروز تجارت در کشور ما سهل و آسان و روان نیست و عمده دلایل آن نیز به ناهماهنگی‌ها و سازمان‌های مختلف دخیل در این حوزه بازمی‌گردد. 

وی با اشاره به نامگذاری روز جهانی گمرک، اظهار کرد: فلسفه نامگذاری روز جهانی گمرک به اجلاس افتتاحیه شورای همکاری گمرکی در تاریخ ۲۶ ژانویه سال ۱۹۸۳ میلادی بازمی‌گردد. این شورای همکاری در سال ۱۹۵۳ با حضور ۱۷ کشور در بروکسل شکل گرفت و ۳۰ سال بعد، در روز تاسیس آن نیز روز جهانی گمرک نامگذاری شد.

وی افزود: هر ساله رئیس سازمان گمرک، شعاری برای این روز تعیین می‌کند که شعار امسال، «تعامل هدفمند با شرکای سنتی و جدید» است و تبیین جالبی نیز از این شعار دارد که می‌گوید، امروزه دنیا با چالش‌هایی مواجه است که قطعا در دهه‌های قبل با آن مواجه نبود. دنیا همواره در حال تغییر بوده و چالش‌ها محدود به انقلاب‌های فناورانه، زیست محیطی و بهداشتی نیست. 

نقدی ادامه داد: گمرکات در دوران شیوع کرونا در بحث واردات واکسن و دارو نقش بسزایی داشتند و چالش‌های موجود نیز یک رویکرد فعالانه را از گمرک را می‌طلبد. در شعار امسال روز جهانی گمرک، دنیا این مسیر را دنبال می‌کند که گمرک صرفا یک سازمان وصول درآمد نبوده و این نقش هر روز کم رنگتر شده و شاهد نقش‌های جدیدی در حوزه‌های جدید نظارت، کنترل و … هستیم.

وی گفت: گمرک جمهوری اسلامی ایران در بحث قوانین به عنوان یک مرزبان اقتصادی نامگذاری شده و نقش محوری و هماهنگ کننده را در مرزها دارد و دغدغه آن نیز حل مشکلات گمرکات است.

معاون حقوقی و نظارت گمرکات جمهوری اسلامی ایران با بیان این‌که مجموع اظهارنامه‌های صادر شده در ۹ ماهه سال جاری تعداد ۷۹۵ هزار و ۹۶۱ اظهارنامه بوده است، گفت: اهم تسهیلات ارائه شده برای این تعداد فعال اقتصادی کشور شامل استفاده حداکثری از مسیر سبز و زرد، موافقت با انتقال کالا به انبارهای اختصاصی، ترخیص نسیه، اخذ ضمانت نامه بانکی، ۲۴ ساعته شده گمرکات مهم و … می‌شود. نقدی از به‌روزرسانی دستورالعمل‌های دریافت تضامین، انتخاب مسیر، ورود موقت خودرو و سواری، خدمات ترخیص نسیه و …. خبر داد و افزود: رصد و پایش زمان پاسخگویی به استعلامات سازمان‌های مختلف دامپزشکی، غذا و دارو، حفظ نباتات و … در حال انجام بوده و شاهد کاهش این مدت هستیم.

وی در تشریح وضعیت صدور بخشنامه‌ها در کشور، اظهار کرد: تعداد بخشنامه‌های مبادلات تجاری وزارتخانه‌ها و سایر سازمان‌های متولی درگیر در حوزه تجارت، در سال ۱۴۰۱ شامل ۳۱۹ بخشنامه بوده که ۲۰۷ مورد در حوزه صادرات و ۱۱۲ مورد در حوزه واردات بوده است؛ هم‌چنین تعداد بخشنامه‌های صادر شده در ۹ ماهه سالجاری نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته کاهش ۵۰ درصدی را از ۲۲۹ بخشنامه به ۱۱۴ بخشنامه را نشان می‌دهد اما باز هم زیاد است و باعث اختلال در حوزه تجارت و صادرات و واردات می‌شود.

نقدی با اشاره به موضوع عدم استقرار دائمی برخی نمایندگان سازمان‌های متولی در صدور مجوز، تعدد بخشنامه‌ها در صادرات و واردات از سوی سازمان‌ها، بالا بودن دریافت کارمزد غیرمتعارف توسط سازمان‌های صدور مجوز، ایستایی کالاها در گمرک، مشکلات بانکی در نقل و انتقال ارز، عدم تمکن مالی صاحبان کالا در پرداخت ورودی، زمان نمونه برداری از محموله‌ها، ناهماهنگی در مدیریت مرزها و … را از جمله مشکلات گمرکی کشور عنوان کرد.

وی با انتقاد از طولانی بودن پروسه نمونه‌برداری‌های سازمان‌های مختلف از محموله‌هاگفت: وقتی دنیا هر روز به دنبال تحول است، اداره به شیوه سنتی دیگر امکان‌پذیر نیست و باید دستگاه‌ها اقدامات خود را به روز کنند. با قوانین دهه‌های قبل نمی‌توان تجارت در سال ۲۰۲۴ را اداره کرد. 

معاون حقوقی و نظارت گمرکات جمهوری اسلامی ایران از راه‌اندازی سامانه جدید گمرک و سامانه ارزش هوشمند خبر داد.

پایان پیام/




این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

css.php