اسخت اورازبای، روز سهشنبه در سفر یک روزه خود به قزوین و بازدید از چند واحد تولیدی در اتاق بازرگانی، صنعت، معدن و کشاورزی استان تاکید کرد: بدون تردید، قزوین یکی از شاخصترین و پیشرفتهترین استانهای ایران به لحاظ صنعتی، کشاورزی و حتی گردشگری است و با توجه به وجود ظرفیتهای قابل توجه آن، ما نیز تمایل داریم تا دامنه همکاریهای خود را با این منطقه از ایران گسترش دهیم.
وی با بیان اینکه قزاقستان پس از کسب استقلال خود و طی سه دهه گذشته هیچ کاری که باعث ناراحتی کشور دوست و همسایه خود، یعنی ایران شود را انجام نداده و در طول سختترین شرایط تحریمی این کشور از سوی آمریکا نیز همکاریهای لازم را با کشور شما داشته است.
سفیر قزاقستان با اشاره به بازدید خود از استان گلستان، اظهار داشت: خوشبختانه مسوولان این استان با توجه به نزدیکی آنان به کشور ما از طریق مرز آبی تمایل فراوانی برای تبادلات کالا دارند اما به نظر میرسد وجود ظرفیتهای فراوان در استان قزوین، طوری است که میشود کارهای زیادی را انجام داد تا جایی که به عنوان مثال محصولاتی مانند سیب که طرفداران زیادی را در کشور ما و به خصوص روسیه دارد از این نقطه به کشور ما صادر شود.
اورازبای، قزاقستان را در بین پنج کشور واقع شده در اوراسیا را مجهز و قوی توصیف کرد و افزود: بسیاری از تولیدات کشور ایران و حتی استان قزوین طرفداران زیادی در کشور ما دارد به خصوص آنکه زمینه مناسب آنها برای صادرات به سایر مناطق جهان از کشور ما نیز فراهم است اما باید زمینه حضور این نوع کالاها را بتوانیم در قزاقستان فراهم کنیم.
۳۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در قزاقستان
سفیر قزاقستان در ایران خاطرنشان کرد: طی ۲۷ سالی که از استقلال کشور ما از شوروی سابق میگذرد تاکنون ۳۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی در آن صورت گرفته که این تبریز جوان ۷۰ درصد از کل سرمایهگذاریهای خارجی بوده که طی این مدت وارد کشورهای آسیای میانه شده است.
به گفته وی، این مساله بیانگر آن است که با توجه به شرایط و مقررات موجود قزاقستان، این کشور ثبات خوبی برای سرمایهگذاران خارجی فراهم کرده تا جایی که قوانین کشور ما ضمانت تمامی سرمایهگذاریهای خارجی را برعهده دارد.
اورازبای تصریح کرد: کشور قزاقستان توانسته ضمن جلب اعتماد سرمایهگذاران خارجی، رابطه اقتصادی خوبی را با تمامی کشورهای جهان ایجاد کند تا جایی که براساس سیاستهای کشور ما، در حال حاضر هیچ دشمنی در دنیا نداریم و در این میان ایران به لحاظ نزدیکی با تاریخی و تمدن ما، از جایگاه خوبی برخوردار است که باید از ظرفیتهای موجود هر دو کشور استفادههای بهینهای صورت پذیرد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰