کد خبر : 12364
تاریخ انتشار : پنجشنبه 23 آبان 1398 - 18:47
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای فعالیت ۲۰ هزار سازمان مردم نهاد در کشور/ فعالیت ۶۷۲ سمن در آذربایجان‌شرقی بسته هستند

فعالیت ۲۰ هزار سازمان مردم نهاد در کشور/ فعالیت ۶۷۲ سمن در آذربایجان‌شرقی

فعالیت ۲۰ هزار سازمان مردم نهاد در کشور/ فعالیت ۶۷۲ سمن در آذربایجان‌شرقی

به گزارش تبریز جوان، بدر شکوهی امروز در نشست هم‌اندیشی سازمان‌های منتخب مردم نهاد استان آذربایجان شرقی با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور و نمایندگان سازمان های مردم نهاد با تاکید بر تمرکز دولت بر توسعه فعالیت های مردم نهاد اظهار داشت: تاکید دولت شتاب بخشی به فعالیت های سمن‌ها است و در


به گزارش تبریز جوان، بدر شکوهی امروز در نشست هم‌اندیشی سازمان‌های منتخب مردم نهاد استان آذربایجان شرقی با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور و نمایندگان سازمان های مردم نهاد با تاکید بر تمرکز دولت بر توسعه فعالیت های مردم نهاد اظهار داشت: تاکید دولت شتاب بخشی به فعالیت های سمن‌ها است و در همین راستا کیفی‌سازی فعالیت سمن‌ها در سطح استان پیگیری می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر ۶۷۲ سمن در سطح استان آذربایجان‌شرقی فعالیت دارند و ۳۱۷ واحد از این سمن‌ها در حوزه امور اجتماعی فعال هستند.

شکوهی ادامه داد: تا پایان سال ۹۷ سمن‌های حوزه وزارت کشور در استان به ۲۵۸ واحد سازمان مردم نهاد افزایش یافته است.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری آذربایجان‌شرقی افزود: قبل از انقلاب تنها ۶۰۰ سازمان حمایتی و خیریه داشتیم در صورتی که امروز این تعداد به بیش از ۲۰ هزار سازمان مردم نهاد رسیده است.

وی با اشاره به سابقه فعالیت های مردم نهاد در کشور گفت: مشارکت اجتماعی به شکل سنتی همواره در کشور ما وجود داشته است از این موضوع به هیات‌های مذهبی، کانون های قرآنی، مراکز اسلامی و … با ۱۳۰ هزار تشکل اجتماعی در این عرصه می توان اشاره کرد.

مدیر کل امور اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی، افزود: بعد از دهه ۸۰ در بازه زمانی هشت ساله دولت اصلاحات بالغ بر ۱۲ هزار سمن در سطح کشور مجوز دریافت کردند و بعد از آن در حوزه سمن ها با رکود مواجه بودیم و از سال ۹۲ شاهد جهش بیشتری در حوزه سمن ها هستیم.

شکوهی با اشاره به اقدامات موثر این اداره کل در حوزه سمن ها گفت: تمرکز بر توانمند سازی، برگزاری کارگاه های آموزشی، همایش و میزگردهای تخصصی و انعقاد بیش از ۴۰ تفاهم نامه با سمن های از جمله شاخص ترین اقدامات بوده است.

وی با اشاره به نقش موثر جوانان در فعالیت های مردم‌نهاد گفت: از ۲۰ هزار سازمان مردم‌نهاد کشور بیش از دو هزار سازمان در حوزه جوانان فعال است و در سطح استان آذربایجان شرقی نیز با عملکرد قابل توجه مدیرکل ورزش و جوانان و معاونت فرهنگی این اداره کل شاهد رشد کمی و کیفی سمن های حوزه جوانان در سطح استان هستیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور نیز در این نشست با تاکید بر حمایت از فعالیت سازمان های مردم‌نهاد در سطح کشور گفت: نشست‌های تخصصی با حضور سمن‌ها در استان‌های مختلف با محوریت حل مشکلات و ارائه راهکارها در حال برگزاری است.

مهدی علیخانی با اشاره به حمایت مادی و معنوی از فعالیت‌های مردم نهاد اظهار کرد: باور و اعتماد نسبت به فعالیت‌های سازمان‌های مردم‌نهاد باید نهادینه شود و در این مسیر همه باید تلاش کنیم.

وی با اشاره به نقش برجسته سمن‌ها در امور فرهنگی و اجتماعی گفت: تجربه نشان داده است موثرترین فعالیت‌ها با محوریت سمن‌ها انجام می‌شود.

وی افزود: در سفرها با دو دسته از موضوعات مواجه هستیم که دسته اول جنبه عمومی دارند و دسته دوم مخصوص هر شهر و استان است با توجه به تجربیاتمان در این نشست‌ها در خصوص  بخش فرا استانی و تصمیم‌گیری‌های مورد نیاز در سطح ملی قول می‌دهم که پیگیری می‌کنیم.

علیخانی فعالیت سمن ها را با خلوص و از  دل و جان عنوان کرد و افزود: موثر ترین اقدامات همیشه از طرف سمن ها است و آنها با جان و دل در حوزه مربوطه عمل می کنند چرا که سمن ها نگاه اداری ندارند و با حذف  بروکراسی‌های اداری در صدد تحقق اهداف تشکل خود هستند.

معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور، خواستار برگزاری نشست‌های ماهانه با حضور مدیران کل ادارات و نمایندگان تمامی سازمان های مردم نهاد شد و گفت: نحوه همکاری و برون‌سپاری در این جلسات می‌تواند مورد بحث و بررسی قرار گیرد  و پس ازنتیجه گیری های کلی جلسات فصلی نیز با حضور استاندار تشکیل شده و  نتیجه جلسات به صورت عملیاتی پیگیری شود.

علیخانی با تاکید بر ضرورت توجه به شفافیت در عملکرد سمن ها خاطرنشان کرد: در‌کنار برون سپاری مسئله شفافیت نیز باید دقیق مشخص باشد و ساز و کار مشترکی برای شفاف سازی امور سازمان های مروم‌نهاد صورت گیرد.

وی با اشاره به محدودیت های مالی دولت در طول یک سال گذشته گفت: دولت در طول یک سال گذشته با محدودیت های شدید در بحث منابع روبرو بوده است و این محدودیت‌ها در تمام حوزه‌ها مشخص است اما دولت تلاش کرده است با وجود تمام مشکلات و موانع فضای موجود را مدیریت کرده و در راستای بهبود شرایط قدم بردارد.

وی ضمن تقدیر از فعالیت سمن ها فعال در استان آذربایجان‌شرقی گفت:  شهر تبریز به عنوان برند در حوزه اجتماعی شناخته می شود و اگر فعالیت مردم نبود با بخشنامه و دستورالعمل نمی توانستیم به این مهم دست یابیم.

بخش قابل توجهی از زمان این نشست به بیان مسائل ، چالش ها و راهکارهای برون رفت از مشکلات سمن ها اختصاص داشت که نمایندگان سمن ها در حوزه های مختلف به بیان نکته نظرات خود پرداختند.

انتهای پیام/۶۰۰۰۱

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

css.php