به گزارش تبریز جوان، آخرین روزهای دولت دوازدهم با اخبار عجیبی همراه است. قطعی آب و برق و ناتوانی دولت در مدیریت آنها، معدوم کردن اسناد در برخی دستگاهها، استخدام های دقیقه نودی و … اما آنچه در مناطق آزاد می گذرد هم در نوع خود بی نظیر است.
پروژههایی که نیمه تمام افتتاح میشوند. طرح های عمرانی دولتی و طرح های بخش خصوصی. در گزارش پیشین به افتتاح عجیب یک پل از یک طرح راهسازی نیمه تمام در منطقه آزاد ارس و ساختمان تکمیل نشده کلانتری جلفا در روز افتتاح گفتیم.
دور آخر افتتاح های ریاست جمهوری در مناطق آزاد دیروز انجام شد( ۱۵ تیر ۴۰۰) آنچه در منطقه آزاد ارس شاهد آن بودیم افتتاح دو پاساژ !! و چند طرح دیگر در این منطقه توسط آقای روحانی بود.
هرچند متاسفانه مدیرعامل زیرک منطقه آزاد ارس از اعلام جدول کامل پروژه های افتتاحی این منطقه در ایام کرونا طفره رفته و به ذکر چند پروژه به ظاهر بزرگ و مهم اکتفا کرده است اما همین چند مورد اعلامی دیروز کافی است تا به عمق این افتتاحها پی ببریم.
مجتمع تجاری مشاهیر آذربایجان و مجتمع تجاری هایپر اسکار دو پروژه افتتاحی دیروز بودند. تقریبا هر مسافری که در ۶ سال گذشته سفری به ارس داشته است این دو مجتمع را در ورودی منطقه دیده است.
دو مجتمع تجاری با مغازههای فعال از بیش از ۶ سال گذشته!! سازمان منطقه آزاد ارس برای توجیه افتتاح دو مجتمع تجاری که سالها قبل برایشان مجوز فعالیت صادر کرده و در این مدت میلیون ها مسافر به خود دیده است، از عنوان فاز دو، سه ، چهار و … استفاده کرده است.
افتتاح مجتمع تجار ی مشاهیر توسط مرحوم ترکان
سئوال این است که اولا میدانیم که با محدودیت واردات به مناطق آزاد در سه سال گذشته عملا این دو پاساژ تعطیل شده اند و نه فقط کسبه فعال آنها بلکه اکثر واحدهای تجاری منطقه آزاد ارس با چالش مواجه شده و در مجتمع های دیگر در همین منطقه فعالیتشان را متوقف کرده اند لذا افتتاح چنین طرحی در سالی که بدنبال رونق تولید است آنهم توسط رئیس جمهور با ارائه آمار اشتغالزایی آنها! امری غیرمنطقی است.
دوما این دو مجتمع از سالیان سال قبل فعال شدهاند و نمیتوان گفت که افتتاح نشدهاند مگر اینکه بگوییم هر طرحی که روبان برایش نبریدهایم افتتاح نشده است حتی اگر ۱۰ سال از عمرش بگذرد!!
و نکته آخر اینکه اگر این طرح ها به پایان نرسیده بودند چگونه اصناف آنها مجاز به فعالیت بوده اند؟ تا جایی که می دانیم بیش از دو سال قبل بخشی از امور اداری سازمان منطقه آزاد ارس در مجتمع تجاری مشاهیر آذربایجان مستقر شده است!
هرچند همزمان با این طرح ها چند طرح تولیدی دیگر به افتتاح رسید که البته هیچگاه برابر سنت دیرینه منطقه آزاد ارس لیست کامل آن انتشار نیافت اما جای تعجب است که در پایان دولت، کارگزارانش اینگونه سعی در آمارسازی غیرواقعی کنند.
۱۰ مجتمع مسکونی هم بخشی از افتتاح های دیروز بود که البته نام و نشانی از لیست آنها منتشر نشده است. با همین روش می توانیم خانه هایی را که مردم برای خودشان ساخته اند با نرخ روز برآورد کنیم و از سرمایهگذاری هزاران هزار میلیاردی بخش خصوصی در منطقه آزاد ارس دم بزنیم.
جای دستگاههای نظارتی در این میان خالی است تا اینگونه مسائلی که موجب سلب اعتماد می شود رسیدگی کنند.
کم یاب شدن روبان قرمز در کشور
این روزها، رئیس جمهور و وزرا به شدت در تلاش هستند تا از پروژه های عمرانی جدید پرده برداری نمایند و روبان پشت روبان است که قیچی زده می شود.
در دو سال اخیر بعد شیوع ویروس کرونا افتتاح طرح به شکل ویدئو کنفرانس رئیس جمهور و حضور مسئولان و در محل پروژه انجام می شود دولت تدبیر و امید مبارک. این هشت سال تبریک به تمام دولتمردانی که این روزها از این استان به آن استان سفر میکنند و پیوسته در حال افتتاح همزمان دهها پروژهای هستند که برای صدها نفر اشتغالزایی کرده و بسیاری از مشکلات مردم مناطق مختلف را مرتفع ساخته، مبارک.
این بازی مسئولان است که در این این روزها آنقدر پروژه افتتاح میکنند که احساس میشود، از فردا دیگر نه مشکل تولید داریم و نه کمبود آب و نه معضلات زیستمحیطی و نه بیکاری. مدیران پروژه محوری که بیشتر حرف میزنند و آمار میدهند و دیگر هیچ. کافی است اخبار خبرگزاریها و مطبوعات را بررسی کنیم تا هر روز خبر افتتاح و بهرهبرداری صدها پروژه را ببینیم و بخوانیم. پروژههایی که همگی در این روزها به پایان رسیدهاند و در طول این چند روز فقط منتظر مسئولی بودند که آنها را افتتاح کند تا به چرخه خدمات دهی به مردم وارد شوند. اما همین مردم میپرسند چرا با این همه پروژه، گرهای از مشکلاتشان باز یا دردی دوا نمیشود؟
بیشک اگر به اصل اقدامات هر یک از مسئولان در روزهای اخیر رجوع شود، به خوبی قابل ملاحظه است که هرگز مشکلات اصلی و دردهای مردم در این کارها دیده نشده و فقط با بهرهگیری از پیشوند «پروژه» سعی در بزرگنمایی آنها شده است. کاری که در زمان افتتاحها به خوبی میتوان به واقعیتشان پیبرد. وقتی چند نفر کت و شلوار پوشیده با کفش واکس زده سینی به دست در کنار یک روبان قرمز منتظرند تا چند ماشین از راه برسد و مسئولی شیک پوش از آن پیاده شود تا با قیچی مزین به گلهای مصنوعی، مصنوعیترین شادی را به مردم آن شهر و منطقه و روستا هدیه دهد. مراسمی که به غیر از دخترک سنتی پوشی که چند بیت شعر را برای خوش آمدگویی حفظ کرده، نمیتوان یکی از ساکنان ان شهر و منطقه و روستانشینان را در آن دید.
انتهای پیام/۶۰۰۰۱
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰