به گزارش تبریز جوان، حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آلهاشم به مناسبت هفته صرفهجویی در دیدار با مدیران آب و فاضلاب تبریز با بیان اینکه سلامتی مردم به آب شرب سالم وابسته است، اظهار داشت: رشد جمعیت و صنعتی شدن جوامع نیاز به آب سالم و بهداشتی را بیشتر کرده است که اگر درست مدیریت نشود زمینهساز بحرانهای اجتماعی میشود.
امام جمعه تبریز با اشاره به اهمیت اقتصادی، زیستمحیطی منابع آبی ادامه داد: کمبود منابع آب شیرین یک مسئله جهانی است که کشور ما را هم در برمیگیرد و با توجه به افزایش ضریب شهرنشینی در کشور مسئله آب به یک مسئله اجتماعی حائز اهمیت تبدیل شده است.
وی با تاکید بر افزایش برنامههای تبلیغی برای حساس کردن مردم نسبت به مصرف درست آب، گفت: برای نهادینه کردن الگوی مصرف درست آب باید از ظرفیتهای رسانهها، خصوصاً رسانه ملی و بستر فضای مجازی بیش از پیش استفاده کنیم.
علیرضا ایمانلو، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجانشرقی از عملکرد آب و فاضلاب تبریز گزارش داد و یادآور شد: با اجرای طرحهای تامین آب شرب سالم تلاش میکنیم، شهروندان تبریزی برای مصرف بهینه آب دچار مشکل نشوند.
وی افزود: آب شهرستان تبریز از ۴ منبع خط آبرسانی زرینه رود ۵۵ درصد، خط آب رسانی نهند ۱۳ درصد، چاهها ( هروی، سعیدآباد، قزلجه میدان) ۳۱ درصد و قنوات ۱ درصد تامین میشود که ۶۵ شهر با ۴ میلیون نفر جمعیت شهری و ۲۲۲۷ روستا که شامل ۵۳ درصد میشود را پوشش میدهد.
ایمانلو ادامه داد: با توجه به اینکه در سطح کشور و استان با خشکسالی مواجه هستیم، بحث کاهش سطح بارندگی نیز وجود دارد که درسطح کشور این کاهش ۵۰ درصد بوده و در سطح استان ۲۵ درصد تخمین زده می شود و با توجه به این که با افزایش درجه حرارت نسبت به سالهای گذشته روبهرو هستیم که طبیعتا افزایش مصرف را به بار خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت آبفای استان خاطرنشان کرد: ۱۵۰ لیتر استاندارد مصرف آب کشور و ۲۲۰ لیتر در ثانیه هم مقدار مصرف کلانشهر تبریز است که ۷۰ درصد از استاندارد ملی بیشتر میباشد، بنابراین مردم عزیز با رعایت الگوی مصرف درست و استاندارد و با ۱۵- ۱۰ درصد صرفهجویی که حدود ۷۵۰ لیتر در ثانیه و معادل ۳۰ چاه آب میشود در این راه به رفع تنش آبی کمک خواهند کرد.
ایمانلو تاکید کرد: خوشبختانه با تدابیر خوب و کارشناسی و حفر چاهها و مهندسی معکوس سعی گردیده این کم آبی به حداقل برسد.
وی متذکر شد: تبریز جوان تولید آب کل استان ۹ متر مکعب و تبریز جوان مصرف هم ۸.۵ متر مکعب است و هر فرد بالای ۲۳۰ لیتر در شبانهروز آب مصرف میکند که در پیک مصرف نزدیک به ۲۵۰ میرسد که بالاتر از استاندار کشور و جهان است، بنابراین ۵ شهر تبریز، مرند، میانه، سهند و بستانآباد و ۲۴۳ روستا در وضع قرمز آبی قرار دارند که در زمان تنش آبی با مشکل مواجه خواهند شد.
انتهای پیام/۶۰۰۰۱/س
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰