اقتصاد فقط نفت و ارز نیست یک نفر به مرند برود!
صورت سرخ طلای سرخ کاران

پایگاه خبری تبریز جوان| امیر لیل آبادی/ شهر مرند در استان آذربایجان شرقی با بیش از ۲۱۰ هکتار سطح زیر کشت زعفران، به عنوان یکی از قطب های تولید طلای سرخ در کشور شناخته می شود کیفیت زعفران مرند، استحقاق معرفی در بازارهای جهانی را دارد. برخلاف آنچه تصور می شود مرند سابقه طولانی در کاشت زعفران دارد.اما برخی مشکلات باعث شده کمتر از زعفران این شهر بشنویم و بدانیم.
در حال حاضر، خام فروشی زعفران تنها چاره کار کشت کاران مرند است و یکی از مشکلاتشان، عدم حمایت از آن ها است . مسئولین همواره وعده و وعید راه اندازی کارخانه بسته بندی را به آن ها دادهاند اما تاکنون هیچ اقدامی نکرده اند. علی رغم اینکه زعفران تولیدی در این شهر، از کیفیت بالایی برخوردار است اگر دلالان، زعفران تولیدی را از کشاورزان خریداری نکنند روی دست آنها خواهد ماند.
زعفران کاران مرندی برای آبیاری محصولات خود از آبهای زیر سطحی استفاده می کنند که این کار موجب افزایش هزینه تولید می شود. با توجه به هزینه هنگفت آب در این منطقه برای کشاورزان، هدایت آب از سد بناب به مزارع اقدامی است که از سوی مسئولین بی نتیجه مانده واگر دولت حمایت نکند طی سالهای آینده شاهد نابودی مزارع زعفران خواهیم بود زیرا برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد.
یکی از زعفران کاران مرند در گفتگو با تبریز جوان اظهار داشت: در طول سال چشم انتظاریم تا فصل برداشت زعفران برسد و بتوانیم برخی از مشکلات خود را کم کنیم ولی حالا همه دسترنج مارا دلالها میبرند. به دلیل اینکه گل زعفران را زیاد نمیتوان نگه داشت مجبوریم آن را در بازار به قیمت پایین به دلالها بفروشیم لذا سود اصلی را آنها میبرند. خشکسالی و کمبود آب از یک سو، افزایش هزینههای کارگری از طرفی دیگر سبب شده تا زعفران کاری صرفه زیادی برای کشاورز نداشته باشد.
تولید و صادرات زعفران مرند نه تنها موجب ارزآوری میشود؛ بلکه با ایجاد فرصتهای شغلی فراوان در مراحل کاشت، داشت و برداشت خود همراه است. اگرچه همواره تاکید بر توسعه صادرات و افزایش سرانه مصرف آن وجود دارد. اما متاسفانه عدم حمایت موثر از زعفرانکاران، فقدان زیرساختهای مناسب، عمل نکردن به اسناد بالادستی و دیگر بیتوجهیهای اعمال شده دراین زمینه باعث بروز مشکلات عدیدهای گشته که در نهایت سبب شده سود حاصل از فعالیت کشاورزان به جیب دلالان سودجو ریخته شود. این امر نیز موجب کاهش رغبت کشاورزان ایرانی به کشت زعفران شده است. توجه به راهکاریی که منجر به افزایش سرانه مصرف چه در داخل کشور و چه در کشورهای هدف صادراتی می شود و همچنین یافتن بازارهای جدید صادراتی در سایه تبلیغات گسترده از جمله مهمات این حوزه است. برخی از راهکارهای زیر می تواند به رفع این مشکلات کمک شایانی کند:
ارائه تسهیلات آموزش عمومی و تخصصی به کشاورزان، حمایت قیمتی از کشاورز با حذف دلالان و واسطهگران.،مدیریت منابع آب موجود در مناطق تحت کشت و پرورش زعفران، ثبت برند ملی برای زعفران مرند برای کمک به موفقیت بیشتر در بازارهای بین المللی، سرمایه گذاریهای زیربناییی، حمایت از ایجاد مراکز تجاری تخصصی، نمایندگیهای فروش و ایجاد نمایشگاههای دایمی تخصصی و سایر موارد مرتبط در بازارهای هدف.،استفاده از تکنیک های هستهای و روشهای جدید افزایش تولید، تشویق کشاورزان به کشت تخصصی زعفران
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰