کد خبر : 41605
تاریخ انتشار : پنجشنبه 23 بهمن 1399 - 17:20
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای سالانه ۳۰ هزار هکتار شبکه جدید زهکشی در کشور احداث می‌شود/ساخت پایاب سد قلعه‌چای عجب‌شیر ۱۷ ساله شد بسته هستند

سالانه ۳۰ هزار هکتار شبکه جدید زهکشی در کشور احداث می‌شود/ساخت پایاب سد قلعه‌چای عجب‌شیر ۱۷ ساله شد

سالانه ۳۰ هزار هکتار شبکه جدید زهکشی در کشور احداث می‌شود/ساخت پایاب سد قلعه‌چای عجب‌شیر ۱۷ ساله شد

به گزارش تبریز جوان از عجب‌شیر، محمد حاج رسولی‌ها در جلسه بررسی مشکلات پایاب سد قلعه چای عجب‌شیر اظهار داشت: بعد از پدیده خشکسالی که در دهه گذشته با آن مواجه بودیم بازنگری اراضی پایاب سدهای کشور انجام دادیم و برنامه‌ریزی لازم برای احداث برای اجرای شبکه‌های مدرن آبیاری زهکشی انجام گرفته است. مدیرعامل شرکت مدیریت


به گزارش تبریز جوان از عجب‌شیر، محمد حاج رسولی‌ها در جلسه بررسی مشکلات پایاب سد قلعه چای عجب‌شیر اظهار داشت: بعد از پدیده خشکسالی که در دهه گذشته با آن مواجه بودیم بازنگری اراضی پایاب سدهای کشور انجام دادیم و برنامه‌ریزی لازم برای احداث برای اجرای شبکه‌های مدرن آبیاری زهکشی انجام گرفته است.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه آبیاری مدرن در ۸۰ درصد پایین دست سدها احداث شده و تنها ۲۰ درصد مانده که در برنامه‌های هفتم و هشتم تکمیل خواهد شد، گفت: تا امروز دو میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار اراضی را اجرا کردیم و حدود ۱۱۰ هزار هکتار در حال اجرا داریم که مجموعا دو میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار اجرا خواهد شد و ۴۰۰ هزار هکتار باید ما در واقع در کنار سدهایی که داریم احداث و شبکه‌های آبیاری را تکمیل کنیم یعنی ۸۰ درصد زیر دست سدها رو ساختیم.

وی با بیان اینکه در این خصوص باید مشارکت عمده ای مردم نیز باشد افزود: با مشارکت مردمی می توانیم احداث و اقدامات پایاب سد با تسرع به نتیجه برسد.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به اولویت های اجرای وزارت نیرو در تکمیل شبکه‌های آبیاری و زهکشی باقیمانده در کشور گفت:یکی از این شبکه های زیر مجموعه ای از شبکه‌های آبیاری و زهکشی درصدی که باقیمانده شبکه قلعه‌چای می باشد و به لحاظ استعداد منطقه و شرایط توپولوژی منطقه در شرایط بسیار خوبی است و داری کیفیت آب خوب و منطقه دارای اراضی مستعد است.

وی با اشاره به اینکه این پروژه پروژه خیلی پیچیدگی خاصی ندارد و با محوریت فرماندار عجب‌شیر یک کار گروهی از هفته آتی فعال در شهرستان ایجاد می‌شود، گفت: با ایجاد این کارگروه سهم مشارکت ها مشخص و در واقع توان و تعهدی که وزارت نیرو از ابتدای تاکنون انجام داده ولی مابقی باید حتما کمک‌ها و مشارکت مردمی را هم داشته باشیم تا بتوانیم نسخه‌ای می‌پیچیم که لااقل این دو هزار و ۳۰۰ هکتار ساحل راست ۳۰۰ هکتار قبلا وارد مدار شده ۲ هزار هکتار باقیمانده در یک برنامه زمان‌بندی منطقی حداقل دو یا سه سال وارد مدار بهره برداری با کمک همکاران آب منطقه آذربایجان شرقی انجام دهیم.

ساخت پایاب سد قلعه‌چای عجب‌شیر ۱۷ ساله شد

علی علیزاده نماینده مردم مراغه و عجب‌شیر در مجلس  نیز در این جلسه با بیان اینکه پایاب سد قلعه چای عجب‌شیر یکی از مطالبات به حق مردمی است، گفت: این پروژه سال‌هاست که مورد کم توجهی و بی‌توجهی مجموعه در واقع وزارت نیرو قرار گرفته است.

نماینده مردم مراغه و عجب شیر در مجلس ادامه داد : از سال ۸۳ و پایاب شروع شده است و در این ۱۷ سال فقط یک روستا توانسته است که از این پایاب سد استفاده کند.

وی با بیان اینکه درآمدعموم مردم شهرستان از محل کشاورزی است خاطرنشان کرد: بهره برداری از پایاب سد می‌تواند کمک زیادی به اقتصاد منطقه و معیشت مردم بکند.

فروش آب غیرمجاز 

فرماندار شهرستان عجب شیر نیز در این جلسه گفت: به دلیل اینکه این شهرستان در حوزه آبریز دریاچه ارومیه واقع شده و بحث همسایگی با دریاچه ارومیه خشک شدن دریاچه تمام موضوعات و مسائل منطقه‌ای شهرستان‌های اطراف به ویژه شهرستان عجب شیر را که بیشترین ساحل با دریاچه ارومیه داره تحت تاثیر قرار داده است.

عادل اصغرپور به اقدامات دولت تدیبر و امید در راستای احیای دریاچه ارومیه در شهرستان عجب شیر اشاره کرد و افزود: اقدامات که دولت و نظام جمهوری اسلامی ایران در منطقه در این حوزه انجام داده خیلی زیاد و بسیار ارزشمند است ولی لازم است این پروژه مهمی که تحت عنوان اجرای شبکه پایاب سد قلعه‌چای تا به اینجا رسیدن آن با حمایت و کمک بیشترمسوولان کشوری و استانی و تلاش‌هایی که تاکنون صورت گرفته و تا به امروز انجام شده به نتیجه نهایی برسد  و تا بتوانیم این پروژه‌ به بهره‌برداری برسد.

وی با بیان اینکه در راستای احیا دریاچه و مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه توانستیم چهار برابر سهمیه که شهرستان تعریف شده آب سد قلعه چای را به پیکره دریاچه هدایت کنیم، افزود: انتظاری که متقابل مردم منطقه از دولت و دست اندرکاران دارند این است که بحث اجرای شبکه پایاب سد قلعه چای که از سال ۸۳ شروع شده اعتبار قابل توجه تخصیص داده شود تا حداقل در حوزه انتقال عملیات آب از لحاظ عمرانی تمام بشود تا از طریق لوله‌های که خریداری شده برای احداث و تکمیل عملیات عمرانی بتوانیم بخش خط انتقال را تمام کنیم تا خط شبکه مرحله قطعی به انجام برسد.

وی خواستار تخصیص اعتبارات لازم برای اجرای کامل پایاب سد قلعه چای شد و افزود: عدم تکمیل پایاب در شهرستان موجب هدررفت آب در مسیر و یا برداشت بیش از حد و بیش از مجوز و فروش آب غیرمجاز و شاهد هستیم که موجب آسیب رساندن منابع آب های زیرزمینی می شود و همچنین مشکل پایین آمدن راندمان تولید محصولات کشاورزی و آسیب جدی به معیشت کشاورزان و روستاییان به دلیل عدم توزیع به موقع و عدم حمایت از بخش صنعت منطقه به دلیل عدم اجرای شبکه می‌شود.

انتهای پیام/۶۰۰۳۵/س


برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

css.php