«حسین آجرلو»، در گفت و گو با خبرنگارسیاسی تبریز جوان بزرگترین مشکل رژیم صهیونیستی در منطقه را عدم مشروعیت دانست و گفت: این موضوع هزینههای زیادی برای صهیونیستها داشته و آمریکا در تلاش است با حمایت از پروژه عادی سازی روابط این رژیم با کشورهای منطقه هزینههای آن را کاهش دهد.
این کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه عادی سازی روابط صهیونیستها با بقیه کشورها در منطقه باعث تقویت توسعه طلبی این رژیم میشود، افزود: ادامه این روند بدون اخذ تضمینهای حداقلی امنیتی، به توسعه طلبی این رژیم رسمیت میبخشد و فضای منطقه را برای زیادهخواهی بیشتر این رژیم فراهم میکند.
وی با تشریح چالشهای پیش روی رژیم صهیونیستی گفت: این رژیم با چالشهای انتفاضه، تظاهرات بازگشت و فضای ملتهب سیاسی مواجه است و صهیونیستها برای فرار از این وضعیت مجبورند به تاکتیک عادیسازی روی بیاورند و حاضر شدند امتیازاتی هم به امارات بدهند.
آجرلو یادآورشد: امارات در گذشته روابط نظامی و امنیتی با بقیه کشورها داشته است و این کشور در حالی وارد فرایند عادی سازی با رژیم صهیونیستی شده است که به دنبال تجهیزات نظامی و خرید سلاح راهبردی از جمله اف – ۳۵ است و به دلیل تعهد آمریکاییها نسبت به اسرائیل مبنی بر اینکه نباید شرایط قدرتمندی و دست برتر را برای بقیه کشورها فراهم کنند، ابوظبی وارد این توافق شده است.
وی به خروج نیروهای آمریکا از منطقه اشاره کرد و گفت: خروج تدریجی نیروهای آمریکایی از منطقه، امارات و رژیم صهیونیستی را با چالش جدی مواجه کرده است و این کشورها به دنبال ایجاد ائتلافهای جدید و خرید سلاحهای جدید هستند و به دلیل ترس از قدرتهای منطقه به دنبال بالانس کردن قدرت ایران و ترکیه در منطقه هستند و میخواهند با دسترسی به سلاحهای پیشرفته تحول راهبردی در اهداف خود به وجودبیاورند.
راهبرد رژیم صهیونیستی در منطقه توسعهطلبی است
آجرلو با بیان این که راهبرد رژیم صهیونیستی در منطقه توسعهطلبی است، افزود: این رژیم بر اساس ایدئولوژی توسعه طلبی و تجدید نظر طلب تاسیس شده است و اولین اقدامش تاسیس کشور غاصب اسرائیل بود.
این کارشناس مسائل خاورمیانه بیان داشت: نتیجه عادی سازی با رژیم صهیونیستی این است که صهیونیستها مجددا به تحرکات توسعه طلبانه روی آورده که نشانههای آن را در عملیاتهایی در سوریه و فلسطین علیه مقاومت شاهد هستیم.
وی یادآورشد: نخستین پیامد عادی سازی روابط با صهیونیستها افزایش توسعه طلبی و نادیده گرفتن حقوق مردم فلسطین است کما اینکه رژیم صهیونیستی با طرح معامله قرن نشان داد که به هیچ وجه حاضر نیست به حقوق فلسطینیان احترام بگذارد.
آجرلو خاطر نشان کرد: مبارزات مقاومت علیه این رژیم باعث شده بود که اسرائیل به مرزهای خود برگردد و روند عادی سازی می تواند به گروه مقاومت آسیب بزند و موجب تضعیف آن شود. کشورهای عضو مقاومت باید مانع شکسته شدن فضای مقاومت در بقیه کشورها علیه این رژیم شوند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه یادآور شد: در سال ۱۹۷۳ کشورهای عربی اقداماتی را علیه اسرائیل انجام دادند وقتی این شرایط رژیم در وضعیتی خوبی نبود در سال ۱۹۷۸ با مصر وارد مذاکره شد و فشار وارده را به نوعی کاهش داد، اما مجدداً این رژیم شروع به زیاد خواهی کرد و در سال ۱۹۸۲ جنوب لبنان را اشغال کرد.
وی افزود: در پی تشدید تحولات انتفاضه در سال ۱۹۸۸ عرصه سیاسی و امنیتی برای رژیم صهیونیستی بسیار تنگ شد و به تاکتیک مصالحه روی آورد و بحث توافق پیمان اسلو را مطرح کرد و بعد از فروکش نمودن تبعات انتفاضه و احیای مجدد قدرت خود شاهد بدعهدی این رژیم با تشکیلات خودگردان بودیم.
آجرلو گفت: هر وقت فشاری بر صهیونیستها وارد شده مجبور به تعامل با بقیه کشورها شدند، توافق صلح اردن و رژیم صهیونیستی نمونه ای از پیامدهای انتفاضه علیه صهیونیستها بود.
وی به طرح معامله قرن اشاره کرد و گفت: این طرح که از سوی آمریکا برای حل مشکل اعراب و اسرائیل مطرح شده است، کل منافع جهان عرب را به خطر میاندازد و برای همین نه تنها مورد موافقت کشورهای منطقه قرار نگرفت، بلکه فشارهای بیشتری بر رژیم صهیونیستی وارد کرده است. در شرایط فعلی هم روند عادی سازی روابط، همانند بقیه طرحهای صلح به شکست می انجامد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰