دانشگاه تبریز در ۸ حوزه موضوعی در بین دانشگاههای برتر جهان قرار گرفت/ جایگاه اول دانشگاه تبریز در مهندسی اتوماسیون و کنترل
اصغر عسگری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز امروز در این ارتباط در گفتوگو با تبریز جوان اظهار داشت: در رتبهبندی موضوعی شانگهای در حوزه مهندسی در ۲۲ رشته رتبهبندی صورت پذیرفته است که دانشگاه تبریز در رشتههای مهندسی مکانیک، مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی اتوماسیون و کنترل، مهندسی علم و فناوری ابزارآلات، مهندسی عمران،
اصغر عسگری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز امروز در این ارتباط در گفتوگو با تبریز جوان اظهار داشت: در رتبهبندی موضوعی شانگهای در حوزه مهندسی در ۲۲ رشته رتبهبندی صورت پذیرفته است که دانشگاه تبریز در رشتههای مهندسی مکانیک، مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی اتوماسیون و کنترل، مهندسی علم و فناوری ابزارآلات، مهندسی عمران، مهندسی شیمی، علوم و مهندسی انرژی و منابع آب توانسته در جمع برترینها قرار گیرد.
وی افزود: طبق گزارش مؤسسه رتبهبندی شانگهای در سال ۲۰۲۰ دانشگاه تبریز در بخش منابع آب با قرار گرفتن در رده ۱۰۱-۱۵۰ جهان، پس از دانشگاه تهران و شیراز در جایگاه سوم دانشگاههای دولتی ایران قرار گرفته است.
به گفته عسگری، در رشته مهندسی اتوماسیون و کنترل، دانشگاه تبریز تنها دانشگاه حاضر از ایران با رتبه ۱۵۱-۲۰۰ در جمع ۲۰۰ دانشگاه برتر این حوزه قرار دارد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در ادامه با تاکید بر اینکه در رشته مهندسی علم و فناوری ابزارآلات نیز این دانشگاه با کسب رتبه جهانی۱۰۱-۱۵۰ در بین دانشگاههای ایران جایگاه چهارم را به دست آورده است، یادآور شد: در رشته مهندسی عمران نیز ۸ دانشگاه از کشورمان حضور دارند که دانشگاه تبریز در این رشته با کسب جایگاه ۱۵۱-۲۰۰ در جمع ۳۰۰ دانشگاه برتر حضور دارد.
وی در بخش دیگر سخنان خود با تاکید بر اینکه در این رتبهبندی دانشگاه تبریز در حوزههای مهندسی مکانیک و علوم و مهندسی انرژی نیز در رده ۲۰۱-۳۰۰ دنیا را کسب کرده است، اضافه کرد: در رشته مهندسی شیمی از ایران ۱۶ دانشگاه در جمع ۵۰۰ دانشگاه برتر حضور داشتند که دانشگاه تبریز در این رشته رتبه ۳۰۱-۴۰۰ دنیا را کسب کرده است.
عسگری در نهایت یادآور شد: در رشته مهندسی برق و الکترونیک هم از کشورمان ۷ دانشگاه در سال ۲۰۲۰ حضور دارند که دانشگاه تبریز، بعد از دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، صنعتی اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی و صنعتی شیراز با کسب رتبه ۴۰۱-۵۰۰ در جمع ۵۰۰ دانشگاه برتر این حوزه قرار گرفته است.
گزارش فارس حاکی است؛ در نظام رتبهبندی شانگهای در سال ۲۰۲۰ میلادی برای چهارمین سال، رتبه بندی موضوعی دانشگاههای برتر دنیا را منتشر کرده که از ایران ۳۵ دانشگاه در این رتبهبندی در جمع برترینهای جهان قرار دارند. این رتبهبندی در قالب یک پروژه بزرگ در کشور چین برای اولین بار در ژوئن سال ۲۰۰۳ میلادی توسط دانشگاه شانگهای منتشر شد و به صورت سالانه روزآمد میشود.
رتبهبندی موضوعی شانگهای در سال ۲۰۲۰ در ۵۴ رشته در قالب ۵ حوزه کلی شامل حوزه مهندسی (۲۲ رشته)، حوزه علوم پایه (۸ رشته)، حوزه علوم زیستی (۴ رشته)، حوزه علوم پزشکی (۶ رشته) و حوزه علوم اجتماعی (۱۴ رشته) صورت گرفته است و از این رو در این رتبهبندی تنها دانشگاههایی میتوانند در این حوزهها مورد ارزیابی قرار گیرند که از حداقل تعداد تولیدات علمی در بازه زمانی ۲۰۱۸-۲۰۱۴ در پایگاه وب آو ساینس برخودار بودهاند.
بر پایه همین گزارش، دانشگاه تبریز در سال ۱۳۲۶ با تاسیس دو دانشکده ادبیات و پزشکی فعالیت خود را آغاز نمود و در حال حاضر با داشتن بیش از ۲۰ دانشکده، چندین پژوهشکده و گروه پژوهشی، قطب علمی، ۸۰۰ نفر عضو هیات علمی و بیش از ۲۰ هزار نفر دانشجو و … یکی از دانشگاههای بینالمللی، سطح یک و برتر کشور است.
انتهای پیام/ ۶۰۰۲۳/س
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰