تولید سالانه ۱۴ هزار و ۳۹۸ تن سیر خشک در آذربایجان شرقی/ فرآوری ۵۰ درصد سیرهای تولیدی استان

به گزارش تبریز جوان از عجب شیر، جلال رحیم زاده در حاشیه آغاز برداشت سیر از مزارع شهرستان های آذرشهر و عجب شیر در آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: پیش بینی میشود امسال به طور متوسط ۱۷ تن سیر در هر هکتار در استان برداشت شود. وی با بیان اینکه شهرستان های
به گزارش تبریز جوان از عجب شیر، جلال رحیم زاده در حاشیه آغاز برداشت سیر از مزارع شهرستان های آذرشهر و عجب شیر در آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: پیش بینی میشود امسال به طور متوسط ۱۷ تن سیر در هر هکتار در استان برداشت شود.
وی با بیان اینکه شهرستان های عجب شیر، آذرشهر و بناب از جمله مناطق تولید کننده سیر در استان هستند بیان کرد: سالیانه ۴۷ هزار و ۲۶۴ تن سیر بصورت تر در استان آذربایجان شرقی تولید می شود.
مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه انتقال تجربه های ارزنده و کارشناسان و مروجان جهادکشاورزی و برگزاری کلاس های ترویجی برای کشاورزان این استان در تغییر ذائقه و کشت سیر به جای دیگر محصولات کشاورزی پرآب بر موثر بوده است ادامه داد: کشت نیمی از محصول سیر بصورت مکانیزه و برداشت محصول سیر نیز به روش سنتی انجام میشود که اگر محصول سیر کلاً به صورت مکانیزه کشت و برداشت شود امکان برداشت دو برابری محصول نیز وجود خواهد داشت.
وی با بیان اینکه کشت و برداشت سیر موجب اشتغال زایی فصلی در استان شده است ادامه داد: حتی کارگرانی از سایر شهرستان ها برای برداشت این محصول به مناطق کشت شده محصول سیر ورود می کنند.
رحیم زاده قیمت تر محصول سیر را در سالزراعی جاری(۴۰ هزار تا ۷۵ هزار ریال) با توجه به قیمت تمام شده محصول در حد قابل قبول دانست و گفت: همچنین پیش بینی مصرف بذری سیر برای استان آذربایجان شرقی در حدود ۲ هزار و ۵۳۲ تن است.
وی گفت: نزدیک به ۵۰ در صد سیر تولید شده در استان در صنایع مرتبط شامل فرآوری سیر، ترشیجات، پودر سیر، چاشنی خیار شور و صنایع غذایی مانند تولید سوسیس و کالباس، مواد بهداشتی ، دارویی و پماد، بخصوص در ۲۰ واحد صنعتی بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد.
رحیم زاده به راهکارهای پیشنهادی جهت تسریع در روند افزایش میانگین تولید محصول سیر در واحد سطح اشاره کرد و گفت: استفاده از روش های مناسب فراوری و بسته بندی، ارتقاء کیفیت محصولات تولیدی از طریق استفاده از ارقام مناسب، تغذیه بهینه، برداشت و عرضه مناسب با هدف ایجاد فضای مناسب جهت حضور در بازار صادرات، تجهیز سیستم های انبارداری و ایجاد سردخانه هایی با اتمسفر قابل کنترل، به کارگیری فناوری های جدید در صنایع تبدیلی و تکمیلی برای افزایش مصرف سرانه با هدف کمک به سلامت جامعه، اصلاح روش های آبیاری از سیستم جوی پشته ای به آبیاری تحت فشار نواری به منظور افزایش راندمان آبیاری، کاهش هزینه تولید و امکان توسعه سطح زیر کشت، حمایت از تولید کنندگان در قالب تسهیلات فنی و اعتباری بموقع با توجه به هزینه های گزاف به عنوان سرمایه در گردش، تعریف یک سیستم بیمه کارآمد جهت جبران خسارات وارده در اسرع وقت، تامین و طراحی ماشین آلات مناسب با زراعت سیر جهت انجام عملیات داشت و برداشت مکانیزه سیر با هدف تقلیل هزینه های تولید و ایجاد شرایط مناسب جهت حضور و رقابت با قیمتهای سایر صادر کنندگان محصول سیر ، ایجاد صنایع مرتبط جهت تولید مواد دارویی و بهداشتی و عرضه محصولات تولیدی به بازارهای جهانی وهمچنین توجه به پژوهشهای کاربردی در مراکز پژوهشی ، آموزشی ، بهداشتی و صنعتی مورد تاکید است.
وی کشاورزان را به رعایت شیوههای اصولی کاشت، مبارزه شیمیایی با علفهای هرز، کنترل بیماری با سمپاشی به موقع با قارچکشهای مناسب و استفاده از کود فراخواند.
مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه هم اکنون شهر تیمورلو در شهرستان آذرشهر به قطب سیر آذربایجان و ایران تبدیل شده و سالانه قسمت زیادی از محصولات کشاورزی تولیدی این شهر به خارج از کشور صادر میشود افزود: محصول عمده کشاورزی در تیمورلو سیر است و به جهت موقعیتی که این شهر دارد، یکی از بزرگترین بازارهای خرید و فروش سیر شمالغرب کشور در این منطقه قرار گرفته و بسیاری از کشاورزان و خریداران محصولات کشاورزی و به خصوص سیر برای خرید و فروش به بازار تیمورلو میآیند.
وی افزود: سیر محصولی آبی و در صورت کمبود بارندگی آبیاری میشود ولی در مقایسه با سایر محصولات سبزی و صیفی محصول کم آب بوده که با توجه به محدودیت منابع آبی در تیمورلو که درحاشیه دریاچه ارومیه قرار دارد، توسعه کشت این محصول مورد توجه قرار گرفته است.
انتهای پیام/۶۰۰۰۱
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰