Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpp_fix_the_time' not found or invalid function name in /home3/tabrizj3/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
تولید آجر تبریدی از نمک دریاچه ارومیه و ملات ژئوپلیمری/ ساخت دهکده توریستی نمکی در مجاورت دریاچه ارومیه
احمد فهمی مجری این طرح و عضو هیات علمی دانشگاه بناب امروز در این خصوص در گفتوگو با تبریز جوان با بیان اینکه ساخت آجر تبریدی از نمک دریاچه ارومیه برای ساخت ساختمانهای نمکی در قالب طرح فناورانه بهعنوان یکی از طرحهای برگزیده جشنواره ملی ایدهها و محصولات نوآورانه برای احیای دریاچه ارومیه بوده است،
احمد فهمی مجری این طرح و عضو هیات علمی دانشگاه بناب امروز در این خصوص در گفتوگو با تبریز جوان با بیان اینکه ساخت آجر تبریدی از نمک دریاچه ارومیه برای ساخت ساختمانهای نمکی در قالب طرح فناورانه بهعنوان یکی از طرحهای برگزیده جشنواره ملی ایدهها و محصولات نوآورانه برای احیای دریاچه ارومیه بوده است، اظهار داشت: طرح ژئوپلیمری تولید آجرهای نمکی در طرح و اندازههای متعدد و بهطور آزمایشگاهی برای اولین بار از نمک تبریدی در ایران تولید شده است که در صورت پشتیبانی مسوولان شهرستانی و وزارت علوم میتواند عرصههای نوینی را برای تولید، ارزشافزوده و کارآفرینی جوانان مرز و بوم رقم بزند.
این محقق اضافه کرد: از این آجرهای تبریدی برای ساخت ساختمانها با نمای خارجی و دکوراسیون داخلی ساختمانهای نمکی، در احداث دهکده توریستی نمک بهمنظور جذب گردشگران داخلی و خارجی و اشتغالزایی در حوزه جذب توریست مورد استفاده قرار خواهد گرفت همچنین برای آجرکاری با استفاده از آجرهای تبریدی ساخته شده از ملاتهای ژئوپلیمری مقاوم در برابر حمله یونهای کلر مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی تاکید کرد: این دهکده نمکی شامل هتل نمکی، رستوران نمکی، مجتمعهای هالوتراپی (نمک درمانی) و لجن درمانی با محوطهسازی نمکی برای ایجاد جاذبه گردشگری سیاحتی و سلامت در منطقه مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
مجری طرح تولید آجر از نمک دریاچه ارومیه در بخش دیگر سخنان خود با اشاره بر لزوم اجرای آن حاشیه دریاچه ارومیه یادآور شد: در حاشیه دریاچه ارومیه نیز میتوان نسبت به ارائه طرح ساخت مجتمعهای نمکی و حتی دهکده نمکی با الهام از معماری بومی و اسلامی اقدام نمود. این مجموعهها میتواند شامل محوطهها و شهر بازی، استخرهای روباز نمکی و ساختمانهای نمکی باشد.
فهمی همچنین ادامه داد: ساختمانهای نمکی میتواند شامل آلاچیقها، سوئیتها و کلبههای نمکی، رستوران و بازارچه نمکی، موزه نمکی، مجتمعهای آبدرمانی، نمک درمانی و لجندرمانی بوده و در نمای داخلی و خارجی و دکوراسیون آنها از مصالح نمکی مقاوم و بادوام در برابر آب استفاده شود.
به گفته وی در این طرح محوطههای و شهر بازی نمکی شامل آلاچیقها، کفپوش، مبلمان و مجسمههای ساخته شده از مصالح نمکی مقاوم و بادوام در برابر آب بوده و شامل وسایل تفریحی مختلف در شهر بازی خواهد بود که در کنار استخرهای روباز و سرپوشیده نمکی و آکواریومهای پرورش آرتمیا جذابیت بالایی برای جذب گردشگران بومی و داخلی خواهد داشت. ساختمانهای نمکی در کنار مجتمعهای درمانی مذکور و موزه نمکی حاوی تندیسهای نمکی جاذبه گردشگری سیاحتی و درمانی مطلوبی برای جذب گردشگران غیربومی داخلی و خارجی خواهد داشت.
این محقق در ادامه با تاکید بر اینکه در بازارچههای نمکی، نمایش و فروش صنایعدستی مختلف ساخته شده از سنگ نمک مانند مجسمهها و تابلوهای نمکی نیز باعث جذب گردشگران و درآمدزایی برای مردم بومی منطقه خواهد شد، یادآور شد: در این بازارچهها نمک تصفیه شده خوراکی، لجن دریاچه و آرتمیای بستهبندی شده قابل عرضه خواهد بود که جذابیت قابل توجهی برای گردشگران خارجی خواهد داشت.
این عضو هیات علمی دانشگاه بناب با اشاره به مهمترین نتایج حاصل از اجرای ایده گفت: در فاز اول طرح، مصالح ساختمانی نمکی استاندارد برای اجرای یک کلبه یا ایگلوی نمکی تولید خواهد شد و به این ترتیب دانش فنی بومی برای ساخت مصالح ساختمانی نمکی (بهمنظور اجرای ساختمانهای نمکی) تولید و ثبت خواهد شد.
به گفته وی در فاز اصلی که مربوط به طرح و اجرای دهکده توریستی نمک خواهد بود اهدافی چون اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم در حیطه صنعت ساخت و ساز (هنگام اجرای پروژه)، اشتغالزایی در بخش صنعت گردشگری و صنایعدستی در دهکده نمک برای مردم حاشیه دریاچه ارومیه بهخصوص برای کشاورزان بیکار شده در منطقه بهدلیل انسداد چاههای کشاورزی ممنوع (در راستای احیاء دریاچه ارومیه) مدنظر خواهد بود.
فهمی در نهایت با بیان اینکه رئیس مجتمع گردشگری و برخی مسوولان سازمانهای مختلف اعلام آمادگی خود را برای حمایت از این طرح اعلام کردهاند، خاطرنشان ساخت: این طرح با همکاری علی اصغری و سایر همکاران این دانشگاه به سرانجام رسیده است.
انتهای پیام/ ۶۰۰۲۳ //
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰