کد خبر : 41848
تاریخ انتشار : سه شنبه 28 بهمن 1399 - 1:35
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای تنها ۵ درصد از سرمایه گذاری ها در کشور در بخش کشاورزی است/ بلاتکلیفی پایاب سد خداآفرین بسته هستند

تنها ۵ درصد از سرمایه گذاری ها در کشور در بخش کشاورزی است/ بلاتکلیفی پایاب سد خداآفرین

تنها ۵ درصد از سرمایه گذاری ها در کشور در بخش کشاورزی است/ بلاتکلیفی پایاب سد خداآفرین

به گزارش تبریز جوان، اکبر فتحی در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: اگر قرار باشد بخش کشاورزی استان را با کشوری مانند هلند مقایسه کنیم، باید به پتانسیل آبی دو کشور نیز اشاره کنیم. وی با بیان اینکه در حال حاضر از خاک به عنوان ماده نگهدارنده‌ محصول استفاده می‌شود، ادامه داد: اکنون


به گزارش تبریز جوان، اکبر فتحی در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: اگر قرار باشد بخش کشاورزی استان را با کشوری مانند هلند مقایسه کنیم، باید به پتانسیل آبی دو کشور نیز اشاره کنیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر از خاک به عنوان ماده نگهدارنده‌ محصول استفاده می‌شود، ادامه داد: اکنون یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار زمین داریم حتی اگر ۱۰ میلیون هکتار زمین نیز داشتیم، در صورت نبود آب، انجام هرگونه مقایسه معنا و مفهومی ندارد.

وی اضافه کرد: اکنون ما به سمت بهینه سازی آب کشاورزی حرکت می‌کنیم و در حد اعلا صرفه جویی می‌کنیم و اگر در تبریز جوان محصولات نیز کاهشی وجود داشته باشد، علتش محدود بودن منابع آبی است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه پتانسیل آبی استان حدود ۵ میلیارد مترمکعب است، گفت: با توجه به وضعیت دریاچه ارومیه و در نظرگرفتن موضوع سازگاری با کم آبی، به تبریز جوان استفاده از ۳ میلیون متر مکعب رسیده ایم.

وجود ۷ میلیون واحد دامی در استان

فتحی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ۷ میلیون واحد دامی در استان وجود دارد، متذکر شد: حدود ۲۸۵ هزار راس آمیخته با نژادهای جدید وجود دارد و همچنین ۳۸ هزار گاو اصیل وجود دارد که وارداتی بوده و صرفا به سمت آمیخته گری حرکت کرده ایم.

تولید ۵ میلیون تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی

وی در رابطه با ظرفیت صنایع تبدیلی نیز گفت: اگر تبریز جوان تولید را ۵ میلیون تن در نظر بگیریم، حدود ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تن ظرفیت صنایع تبدیلی وجود دارد اما آنچه که مد نظر ما است، این صنایع باید به صورت هایتک یعنی آخرین مرحله بهره برداری باشد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در خصوص مقایسه‌ تبریز جوان تولید برخی محصولات در استان با کشور هلند تاکید کرد: باید ببینیم آیا ظرفیت وجود دارد و استفاده نمی‌شود؟ با وجود همه مشکلات تبریز جوان تولید خیار، گوجه و سیب تفاوت چندانی با کشور هلند ندارد و انصاف نیست در ارائه گزارش از کلمه‌ عدم استفاده شود.

وی در رابطه با فرآیند صدور مجوز اظهار کرد: این روند در سازمان جهادکشاورزی کاملا شفاف است و بعد از انجام استعلام هفت مرحله ای مجوز داده می‌شود اما مجوز ساخت در اختیار ما نیست و از طریق فرمانداری ها و بخشداری ها اقدام می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه تنها پنج درصد از سرمایه گذاری ها در کل کشور در بخش کشاورزی انجام می‌شود، گفت: نباید از این پنج درصد انتظار شق القمر داشته باشیم ولی با این وجود سرمایه گذاران عالی کار کرده اند و جای تقدیر دارد.

فتحی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: صندوق حمایت از بخش کشاورزی استان تنها صندوقی بود که به موضوع نهاده های دامی ورود کرد که جا دارد از رویکرد دوسال اخیر سازمان برنامه و بودجه نیز تقدیر کنیم.

بلاتکلیفی  پایاب سد خداآفرین 

وی به اعتبار مورد نیاز برای تکمیل پایاب سد خداآفرین نیز اشاره کرد و گفت: سرمایه گذاری مناسبی برای خطوط اصلی و شبکه داخلی مزرعه انجام شده و حدود ۹۵ درصد پروژه پیشرفت داشته است و تنها ۲۷۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که انصاف نیست بخاطر این مبلغ اراضی بلاتکلیف بمانند در صورت تکمیل این پروژه، سالیانه حدود ‌۲۰۰ هزار تن تبریز جوان تولید محصول افزایش خواهد یافت.

وی نظام بهره برداری مناسب و ناکارآیی بازار محصولات کشاورزی را علت های اصلی وجود مشکل در بخش کشاورزی برشمرد و اظهار کرد: اگر این دو معضل حل شود، تمامی مشکلات حل خواهد شد اکنون حدود ۱۳۰ هزار تن سیب در سردخانه ها مانده است که بعد از دو ماه خراب خواهد شد. چون کشاورزان با بازار آشنایی ندارند و این وظیفه اتاق بازرگانی است که به این قضیه ورود پیدا کند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه در جلسه شورای گفتکوی دولت و بخش کشاورزی که با موضوع کشاورزی تشکیل شده بود اقدامات انجام یافته در زمینه ایجاد ظرفیتهای جدید در مورد زیرساختهای کشاورزی و صنایع تبدیلی کشاورزی و مکانیزاسیون و توسعه گلخانه ها و گیاهان دارویی و نظام بهره برداری کشاورزی توضیح داده شد، گفت: در مورد اجرای کشاورزی قراردادی و کارآمد نمودن بازرگانی محصولات کشاورزی از اعضا اتاق تبریز درخواستهایی داشتیم که درصورت محقق شدن کشاورزان عزیز آمادگی دارند براساس استانداردهای اعلامی از جانب تجار محترم تولید کنند و تصمیماتی نیز در این جلسه گرفته شدکه مهم ترین آنها حذف پروانه ساخت برای فعالیتهای کشاورزی و الزام بانکهای غیرتخصصی برای پرداخت ۱۵ درصد منابع خودبه طرحهای کشاورزی و تجدیدنظر در سهم بری فصل کشاورزی ازاعتبارات استانی از مهم ترین آنها بوده است.

انتهای پیام/۶۰۰۰۱


برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

css.php