اعلام چالشهای موجود در نظام سلامت پدافند غیرعامل
به گزارش تبریز جوان، نورآبادی ظهر امروز در همایش پدافند غیرعامل که در سالن رازی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد، با استناد به فرمایش رهبری اظهار کرد: پدافند غیرعامل مثل مصونیتسازی بدن است، از درون ما را مصون میکند و همیشگی و مستمر است. رئیس اداره پدافند غیرعامل در دانشگاه علوم پزشکی
به گزارش تبریز جوان، نورآبادی ظهر امروز در همایش پدافند غیرعامل که در سالن رازی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد، با استناد به فرمایش رهبری اظهار کرد: پدافند غیرعامل مثل مصونیتسازی بدن است، از درون ما را مصون میکند و همیشگی و مستمر است.
رئیس اداره پدافند غیرعامل در دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه در کشورهایی که عنوان پدافند غیرعامل روی موضوع گذاشته شده است باید آن واژه بر همگان تفسیر شود، تصریح کرد: آفند یعنی حمله، پدافند یعنی دفاع در مقابل حمله که عامل به معنای دفاع مسلحانه و غیرعامل نیز غیر مسلحانه میباشد.
وی بیان کرد: تئوری واردن، سیستمهای موجود در کشورها را به ارگانهای موجود بدن انسان تشبیه کرده است و توصیه میکند تا برای از کار انداختن کشور به ارگانها حمله شود.
۸ رویکرد پدافند غیرعامل
نورآبادی با اشاره بر هشت رویکرد پدافند غیرعامل، گفت: عمومی، سایبری، زیستی، پرتویی، شیمیایی ، کالبدی، اقتصادی و مردم محور از جمله این رویکردهاست.
رئیس اداره پدافند غیرعامل در دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: مجموعه اقدامات انجام گرفته در پدافند غیرعامل رصد و پایش، آشکارسازی، هشداردهی، تشخیص تصمیم و عملیات است.
وی بیان کرد: تنش آن رویداد یا حادثه طبیعی و غیرطبیعی با استفاده از زمانهای زیستی که موجب تضعیف و نابودی سرمایههای انسانی و یا آسیبهای اقتصادی میشود باید با پدافند غیرعامل دفع کرد.
نورآبادی متذکر شد: حوزه تهدیدات زیستی به ۶ قسمت انسان، نباتات، محیط زیست، غذا، دارو و آشامیدن تقسیم میشود.
رئیس اداره پدافند غیرعامل در دانشگاه علوم پزشکی تبریز به نمونههایی از حملات زیستی در تاریخ اشاره کرد و گفت: آلوده کردن آب آشامیدنی دشمن توسط آشوریان، پرتاب تیرهای آلوده به خون ناشی از حیوانات و انسانهای مرده به دشمن توسط سیگارها، پرتاب اجساد آلوده به طاعون به کمک منجنیق به داخل قلعه توسط تاتارها، پخش پتوهای آلوده به آبله به بومیان سرخپوست آمریکا توسط اروپاییان مهاجر، انتشار عامل وبا در ایتالیا و عامل طاعون در روسیه توسط آلمان، ریختن عروسک و آبنباتهای آلوده بر سر رمانیها، ایجاد قحطی مصنوعی بزرگ مواد غذایی در ایران که به دست انگلیس شد که تبریز جوان تلفات ایران از حمله مغول در قرن سیزدهم میلادی نیز بسیار عظیم بود، استفاده از حشرات و جوندگان آلوده به سیاه زخم، استفاده از بمبهای شیمیایی در جبهه و پشت خط توسط عراق است.
نورآبادی با بیان اینکه تهدیدات زیستی را میتوان به سه قسمت محیطی، بیماریهای طبیعی، اقدامات تروریستی و تهدیدات ناشی از کشور متخاصم برشمرد، افزود: بدیهی است که حیاتیترین منبع یک کشور منابع انسانی آن است و حفظ سلامت جسم و روان و اجتماعی انسانهای یک جامعه از مهمترین راهبردهای هر کشوری است.
وی به نمونههای از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی تبریز در چهار مرحله مدیریتی پدافند را مورد اشاره قرار داد و گفت: انجام کنترلهای مرزی هوایی و زمینی از نظر بیماریها و ناقلین، انجام واکسیناسیونهای انسانی و پیگیری انجام واکسیناسیون حیوانی، پایش و مراقبتهای شبانهروزی محیطی، اعلام هشدارهای به موقع شهرستانی و استانی در جلسات کارگروه سلامت در موارد نیاز به تدوین برنامه جامع سلامت و بیماری های غیرواگیردار استان با مشارکت کلیه ارگانها، غربالگری پر فشاری خون مردم استان از کسب رتبه اول کشور در بسیج ملی کنترل فشار خون، اجرای طرح غربالگری دیابت در استان، ارتقاء رتبه و تحقیقات دانشگاه، فعال بودن مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری، اجرای طرحهای ضربتی در ایام ویژه، اضافه شدن خدمات مشاوره تغذیه و روان در مراکز بهداشتی درمانی استان است.
نورآبادی ادامه داد: راهاندازی سیستم ارجاع الکترونیکی، ارزیابی ایمنی بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی به لحاظ عملکردی سازهای و غیر سازهای، اجرایی نظام مراقبت جهت شناسایی زودهنگام بیماریها تربیت مربی کشوری و پیشگیری آسیبهای اجتماعی و افزایش سواد سلامت مردم، اجرای طرح ابتکاری پویش پاکسازی از دیگر فعالیتها میباشد.
رئیس اداره پدافند غیرعامل در دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بیان اینکه اقدامات بعدی مرحله پیشگیری ساخت تقویت بدن کالبدی سیستم سلامت در سطح استان با رعایت حداکثری پیوستهای پدافند غیرعامل است، گفت: تجهیز ناوگان آمبولانس به خودرو، تجهیزات جدید و به روز لولهکشی کنسول گازهای تنفسی، نوسازی تختهای بستری، افزایش تخت های ویژه، ساخت بازسازی و تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی در کل شهرستانهای استان، تجهیز شهرستانها به دستگاه تشخیص پیشرفته تخصصی، راه اندازی سیستم ارجاع الکترونیکی به صورت سطح بندی و پرونده الکترونیکی، سلامت بیمه حوادث کلیه مراقبتهای بهداشتی و درمانی از دیگر خدمات میباشد.
نورآبادی به تجهیزات فنی و تخصصی تیمهای واکنش سریع حوزه بهداشت در کانکسهای طراحی و ساخته شده در همه شهرستانها هم اشاره کرد و گفت: مشارکت فعال در رزمایشهای قرارگاههای دیگر، تهیه فیلم و انیمیشنهای آموزشی، آمادگی در برابر بلایا به زبان آذری و تدوین و انتشار کتاب درس آموختههای زلزله ۹۱ آذربایجان نیز کارهای دیگر میباشد.
وی با تاکید بر اینکه نقاط قوت نظام سلامت کشور در پدافند غیرعامل برخورداری از سرمایه انسانی متخصص و کارآمد است، گفت: چالشهای موجود در نظام سلامت پدافند غیرعامل کمبود منابع میباشد.
انتهای پیام/۶۰۰۲۷
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰