به گزارش تبریز جوان، محمدحسین اقدمی در حاشیه بازدید از واحدهای پرورش گاومیش در روستای مایان شهرستان تبریز در گفتگو با خبرنگاران تبریز جوان تولیدات شیر و گوشت جمعیت گاومیش در استان را بترتیب۲۱ هزار و ۶۶۴ تن شیر و یک هزار و ۴۵۶ تن گوشت برای سالجاری اعلام کرد و اظهار داشت: این مقدار از تولیدات، ۳.۷ درصد از کل شیر تولیدی استان و ۲.۶ درصد از کل گوشت تولیدی استان را شامل می گردد.
وی با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی با جمعیت دامی حداقل سی هزار راس گاومیش، بعنوان یکی از استان های پایلوت در سطح کشور برای مباحث پرورش و اصلاح نژاد تعیین گردیده و در این راستا از اعتبارات ملی مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی کشور بهره مند می گردد گفت: با عنایت به کثرت جمعیت دامی در شهرستان تبریز و تجمع پرورش دهندگان گاومیش در روستای مایان(سفلی وعلیا) و روستاهای همجوار، روستای مایان شهرستان تبریز بعنوان قطب پرورش گاومیش در استان و پایلوت برای اجرای طرحهای اصلاح نژادی گاومیش انتخاب و با استفاده از اعتبارت ملی، مباحث اصلاح نژادی (ثبت مشخصات و رکوردگیری شیر، تلقیح مصنوعی ) در دست اقدام بوده و علاوه بر آن در مباحث تامین نهاده از جمله سبوس و جو نیز مساعدتهای لازم معمول می گردد.
وی با بیان اینکه طی سالهای اخیر توسعه پرورش گاومیش در سطح کشور در دستور کار قرارگرفته است که عمده دلایل آن مقاومت بودن دام به شرایط سخت و انواع بیماری ها، بالا بودن درصد چربی شیر(مابین ۶ تا ۸ درصد چربی)، کم توقع بودن دام به مباحث تغذیه ای و از همه مهمتر، بالا بودن قیمت شیر و فرآورده های لبنی از قبیل سرشیر و کره نسبت به سایر محصولات دامهای سنگین می باشد افزود: یکی از خصوصیات و ویژگی این دام کم توقع بودن آن در خوراک است که باعث شده هزینه تولید شیر و گوشت آن نسبت به سایر دامها بسیار پایینتر باشد و نیز گاومیش نسبت به بیماریهای دامی بسیار مقاوم است و نکته دیگر در خصوص پرورش گاومیش ، سازگاری این دام با شرایط محیطی و اقلیمی است که این دام را ارزشمند کرده است و نیز باعث می شود تا محصول تولید شده نسبت به سایر دامها از کیفیت بالاتری برخوردار باشد.
انتهای پیام/۶۰۰۰۱
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰