به گزارش تبریز جوان، قاسم جعفروند در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به شروع عرضه مستقیم از سال ۱۳۸۰ در استان اظهار داشت: ایجاد زنجیره تولید و ارزش باعث افزایش بهرهوری و توسعه در بخش آبزیپروری و آبزیمصرفی است که نهایتاً باعث ایجاد امنیت غذایی در این حوزه میگردد.
وی با بیان اینکه با تقویت و حمایت از زنجیره تولید، شاهد افزایش ارزش افزوده، افزایش کیفیت محصولات و کاهش هزینه تمام شده خواهیم بود، خاطرنشان کرد: زنجیره ارزش در محصولات شیلاتی از صفر تا صد تولید و مصرف را شامل میشود، یعنی ارائه محصول از مزرعه تا سر سفره مردم و زمانی این زنجیره کامل است که ماهی یا غذای ماهی با کیفیت را تولید کنیم و با قیمتی مناسب در اختیار مصرفکننده قرار دهیم.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان، افزود: در کشورهای توسعه یافته، مزارع صنعتی دارای برند بوده و محصول ارائه شده در فروشگاه ها با نام تجاری مزرعه مربوطه شناخته میشوند، ولی در ایران ایجاد ارتباط بین صاحبان مزارع و مصرفکنندهها توسط واسطههای متعدد انجام میشود که طولانی شدن مسیر ارتباط تولیدکننده و مصرفکننده نهایی انرژی بر، پرهزینه و آسیبزاست.
جعفروند با بیان اینکه تنها متولی مدیریت زنجیره تولید محصولات آبزی در کشور ما وزارت جهاد کشاورزی است که وظیفه مدیریت زنجیره تولید محصولات سالم، ایجاد زنجیره ارزش و افزایش رضایت خریداران را بر عهده دارد، ادامه داد: زنجیره ارزش، بخشی از زنجیره تولید است که به صورت زنجیروار باعث ایجاد ارزش افزوده در محصول میشود و معمولاً واسطه ها هیچ ارزشی به محصول اضافه نمیکنند، ولی باعث افزایش قیمت در محصول میشوند.
وی اضافه کرد: ناکارآمدی نظام زنجیره تولید باعث کوچکتر شدن زنجیره ارزش میشود؛ یعنی ارتباطهایی که فاقد فرآیند ایجاد ارزش در زنجیره هستند بیشتر از ارتباطهای ارزشزا میشوند که نتیجه این ناکارآمدی، تجمع سود در بخش واسطهگری است که به نوبه خود گرایش به سمت واسطهگری به جای تولید را افزایش میدهد.
جعفروند با بیان اینکه این مدیریت راهکار اصلی برای تقویت زنجیره ارزش و بازار عرضه آبزیان را حذف دلالان و واسطهها در عرضه انواع آبزیان و کاهش خود به خودی قیمت آبزیان میداند، یادآور شد: ارتباط بین آبزیپرور و آبزیمصرفی، باعث افزایش امنیت غذایی گردیده و طبق قانون عرضه و تقاضا هرچه سرانه مصرف افزایش یابد، تولید نیز افزایش مییابد.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجانشرقی، افزود: امروزه اهمیت مشتریان و رضایت آنان به حدی بالا رفته که باعث توجه بیشتر تولیدکنندگان به مشتریان شده است و رضایت مشتریان را در اولویت موفقیت خود میدانند، از اینرو نقش مشتری تنها به عنوان یک مصرفکننده نیست، بلکه به عنوان یک مصرفکنندهای است که روند تولید، فرآیندها و توسعهها را تغییر داده است در چنین شرایطی حتی میتوان گفت، مشتری تنها دلیل برای ایجاد و بقای یک شغل است.
جعفروند همچنین در ادامه گفت: ارزشگذاری برای محصولات، توسط مشتریان و براساس هزینه خرید آنها تعیین میشود مسلماً در این مسیر تولیدکنندگانی که در جهت کاهش قیمت و افزایش کیفیت محصولات خود قدم بردارند موفقتر خواهند بود.
وی با اشاره به اینکه قیمت بالای آبزیان منجر به کاهش سرانه مصرف خواهد شد، متذکر شد: زنجیره تولید و عرضه در بخش شیلات که محصولی فسادپذیر را ارائه میدهد، شامل حلقههای مزارع، سردخانهها و فروشگاههاست، این مدیریت شعار عرضه ماهی از مزرعه تا سفره را در اولویت کاری خود قرار داده است و آبزیپروران با مشکلاتی که در عرصه تولید دارند، سعی نمودهاند با توجه به راهنماییهای کارشناسان این مدیریت، محصول با کیفیت تولید کنند.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجانشرقی همچنین خاطرنشان کرد: واحد بهبود کیفیت و بازاریابی این مدیریت یکی از واحدهای ایجادکننده ارزش در زنجیره فعالیتهای شیلاتی بهشمار میآید که اقدامات لازم جهت رضایت مشتریان و ترغیب آنها به مصرف آبزیان را انجام میدهد این بخش در راستای افزایش مصرف، رضایت و سطح انتخاب مصرفکنندگان و در نهایت افزایش امنیت غذایی و سطح کیفی زندگی همشهریان قدم بر میدارد.
جعفروند یادآور شد: مدیریت شیلات استان با توجه به وظایف خود در صدد برآمد تا با استفاده از اجرای پرتلاش و گسترده در عرضه محصولات مطابق خواست مشتریان، نظارت بر عرضه جهت تطابق با استانداردهای لازم کیفیت محصول تولیدی، کنترل قیمت محصولات، بررسی دقیق شیوههای نوآورانه عرضه و بستهبندیها به لحاظ کیفیت و سلامت، عرضه محصولات پاک شده، ارائه محصولات با پرداخت اقساطی خریداران، تسهیل ارتباط مصرفکننده با تولیدکننده، اطلاعرسانی به مشتریان در مورد مزرعه پرورشی، بچه ماهی تهیه شده و غذای استفاده شده در مزرعه و سایر اقداماتی که باعث میشود مشتریان احساس رضایت بیشتری از محصول کنند را جامه عمل بپوشاند.
وی تصریح کرد: سرانه مصرف آبزیان در سال ۱۳۹۹ در استان آذربایجانشرقی ۷ کیلو و ۵۰۰ گرم و سرانه مصرف آبزیان در کشور ۱۳ کیلو و ۴۰۰ گرم بود که میانگین جهانی آن بیش از ۲۴ کیلوگرم است و همچنین این مدیریت آمادگی دارد نسبت به تامین ماهی سالم و بهداشتی با قیمت مناسب به کلیه ادارات و ارگانها و… در استان ارائه خدمت کند.
انتهای پیام/۶۰۰۰۲/س
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰